Početna stranica » Inovativni nastavnici u 2018. godini

Inovativni nastavnici u 2018. godini

165 pregleda

Pod geslom Nastavnici su važni već treću godinu zaredom Centar za obrazovne inicijative Step by Step i Zajednica inovativnih nastavnika promovira, prepoznaje, ali i nagrađuje one prosvjetne djelatnike koji predano doprinose razvoju odgoja i obrazovanja. Dosada je u projektnim aktivnostima dodijeljeno 150 nagrada, a preko 500 nastavnika je sudjelovalo prezentirajući svoje inovativne prakse u odgojno-obrazovnom procesu.

Nominirani nastavnici u pet kategorija (Odgojitelji u predškolskom odgoju, Učitelji razredne nastave u osnovnim školama, Predmetni nastavnici u osnovnim školama, Predmetni nastavnici u srednjim školama, Stručni suradnici na svim razinama odgoja i obrazovanja) postaju članovi Zajednice inovativnih nastavnika – inicijative koja broji nekoliko tisuća profesionalaca iz oblasti obrazovanja.

U 2018. godini među 157 nominiranih u kategoriji Predmetni nastavnik u srednjoj školi među deset najboljih našao se također naš profesor Sociologije i Informatike fra Franjo Radman. Ceremonija dodjele nagrada održana je 23. prosinca 2018. u Narodnom pozorištu u Sarajevu.

Fra Franjo Radman je, želeći kod učenika razvijati kritičku svijest i društvenu odgovornost za opće dobro i sve što ih okružuje, osmislio niz aktivnosti kroz projekt Šume nade. Učenici su uz njegovu pomoć započeli realizaciju projekta prikupljanjem citata o očuvanju prirode, zatim su ih lijepili po školi potičući akciju pošumljavanja kao reakciju na spaljene obradive površine i šume. U suradnji s lokalnom televizijom snimili su kratki filmski uradak u kojem je pročitan apel upućen lokalnim vlastima autorice učenice Marije Ivanović.

Zahvaljujući nominaciji fra Franje Radmana Franjevačka klasična gimnazija također se priključila Zajednici inovativnih nastavnika nastaloj kao mjestu gdje se spajaju ljudi i rađaju ideje za stvaranje dobroga obrazovanja za svako dijete.