Početna stranica » Fra Nikola Matošević proslavio mladu misu u Novoj Biloj

Fra Nikola Matošević proslavio mladu misu u Novoj Biloj

174 pregleda

U nedjelju, 25. srpnja u Novoj Biloj, u župi Duha Svetoga, mladu misu proslavio je fra Nikola Matošević, član Franjevačke provincije Bosne Srebrene. Misu su suslavili njegove kolege mladomisnici, župnik fra Slavko Petrušić, gvardijan gučogorskog samostana fra Drago Pranješ, misni kum fra Dominko Batinić i drugi svećenici. Župnik fra Slavko u uvodnom dijelu slavlja kazao je kako je radostan što se u ovoj župi, kod crkve Duha Svetoga, koja važi za mjesto žalosti i suza lašvanskoga kraja danas događa ovakva radost.

Svečanu propovijed izrekao je fra Nikola Kozina, vikar franjevačkog samostana u Gučoj Gori. On se osvrnuo na nedjeljno evanđelje i događaj Kristova umnažanja kruhova. Svećenik je osoba koja je na raspolaganju čovjeku, on je poput dječaka iz evanđelja koji je Isusu donio pet kruhova i dvije ribice. Bog ga izabire s darovima i talentima koje posjeduje. On ne traži savršene ljude za svećenike nego slabe ljude osposobljava da služe njegovu narodu.

Nakon svete mise slavlje je nastavljeno u dvorištu župne crkve, a nakon toga na platou kod Osnovne škole u Novoj Biloj.

Župa Nova Bila relativno je mlada, a ima već dosta muških i ženskih duhovnih zvanja. Naime, od njezina osnutka 1974. godine ovo je već peta mlada misa.

Fra Nikola Matošević završio je filozofsko-teološki studij na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu, a za svećenika je zaređen 29. lipnja 2021. godine.

Želimo mu obilje Božjeg blagoslova na svećeničkom putu.