Početna stranica » Fra Josip Jazvić proslavio mladu misu u Dubici kraj Odžaka

Fra Josip Jazvić proslavio mladu misu u Dubici kraj Odžaka

148 pregleda

U nedjelju, 1. kolovoza 2021. godine, u Gornjoj Dubici kraj Odžaka mladu misu proslavio je fra Josip Jazvić, član Franjevačke provincije Bosne Srebrene. Mladu misu slavio je u koncelebraciji kolega mladomisnika Bosne Srebrene, župnika fra Joze Puškarića, plehanskog gvardijana fra Ante Tomasa i drugih svećenika. Mladomisnikov kum bio je fra Mile Babić, profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu, a propovijedao je fra Velimir Bavrka, župnik iz Viteza.

Fra Velimir je u svojoj propovijedi mladomisniku fra Josipu izrazio dobrodošlicu u svećenički stalež, dobrodošlicu u klub tragača za Bogom. Jer Bog je čovjeku pa i svećeniku trajno skrivena stvarnost. Stoga je ljudska i svećenička zadaća trajno traženje Boga. U tome nam pomaže Isus koji govori: „Ja sam put, istina i život.” Upravo tu rečenicu uzeo je fra Josip za svoje mladomisničko geslo.

Nakon mise nastavljena je proslava u dvorištu župne crkve uz pjesmu i izvorne zvuke. Ova mlada misa velika ja radost župe Gornja Dubica koja broji nešto više od 1 000 vjernika. Veliki broj župljna povratnika nakon rata, odselio je zbog katastrofalnih poplava 2014. godine. Koliko je važan događaj bila ova mlada misa za odžački kraj, pokazuje činjenica da je za ovu prigodu put koji vodi od glavne ceste do župne crkve uzduž bio urešen slamom i cvijećem.