Početna stranica » Duhovne vježbe bosanskih đakona na otoku Hvaru

Duhovne vježbe bosanskih đakona na otoku Hvaru

714 pregleda

Uoči svećeničkoga ređenja koje će biti upriličeno 29. lipnja u sarajevskoj katedrali, pet đakona je imalo svoje duhovne vježbe, a voditelj je bio fra Domagoj Šimić

Đakoni Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Nikola Livaja, fra Stjepan Orkić, fra Mile Beljo i fra Drago Blažević te đakon Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Darko Endrich imali su od 14. do 18. lipnja duhovne vježbe u župi sv. Jurja mučenika u Sućurju na krajnjem istoku otoka Hvara. Tema duhovnih vježbi bila je „Svećenik nekada i danas”, a voditelj je bio župnik i gvardijan samostana na Petrićevcu u Banjoj Luci fra Domagoj Šimić.

Spomenuti đakoni trenutno obavljaju svoje praktikume. Fra Nikola Livaja je u župi Ljubunčić kod Livna, fra Drago Blažević u Jajcu, fra Stjepan Orkić u Šikari kod Tuzle, fra Mile Beljo u Novoj Biloj kod Viteza, a vlč. Darko Endrich je u Žepču. Za svećenike će biti zaređeni u Sarajevu na Petrovo 29. lipnja. Očekuje se da će ređenje obaviti nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić.

Nakon svećeničkoga ređenja vlč. Darko Endrich slavit će svoju mladu misu 9. srpnja u Osijeku, fra Stjepan Orkić 16. srpnja u Tolisi kod Orašja, fra Nikola Livaja 23. srpnja u Busovači, a fra Mile Beljo na Šćitu, općina Rama, na Veliku Gospu 15. kolovoza.