Početna stranica » Bračni par iz Irske: Pobrinite se da budete sretni

Bračni par iz Irske: Pobrinite se da budete sretni

63 pregleda

Pozitivna priča bračnoga para Mairtines o životu i koronavirusu stiže iz Irske. Naime, Sean i Caitlin dok sjede u svome brižno njegovanom vrtu svakodnevno izmjenjuju pozitivne poglede na život, uočljiva je velika ljubav između njih dvoje popraćena ogromnom dozom smijeha i humora.

Vjenčali su se 1952. godine i stekli petero djece od kojih su svi postali profesori na sveučilištima. Par je vrlo filozofski raspoložen prema pandemiji koronavirusa tvrdeći kako nema smisla brinuti se o virusu, nego jednostavno treba prihvatiti dane okolnosti, čuvati se i nadati najboljemu.

Caitlin ističe kako im u tome najviše pomaže vjera u Boga i kada osjete trenutke zabrinutost sve što oni rade jest molitva i pouzdanje u nebeskoga Oca.

Kažu kako su im njihova djeca najveća životna radost i blagoslov, te da se raduju malim i jednostavnim stvarima. Ipak, Sean otkriva da ima samo jednu brigu po cijeli dan – brinuti se o svome vrtu. Kroz smijeh kaže kako na taj način zadovoljan i ispunjen navečer legne u krevet.

A njihova tajna sretnoga braka? „Osim što Sean mora stalno držati jezik za zubima”, šali se Caitlin, „važno je da znate kako brak ima i uspona i padova, ali se svakako vrijedi potruditi, jedno drugo tolerirati i nadasve voljeti. Brinuti se treba, ali ne previše, osobito onda kada smo pred neizvjesnošću. Briga ti oduzima vrijeme u kojemu možeš i trebaš biti sretan. Zato se pobrinite da budete sretni.”