Početna stranica » Započeo IX. Franjevački hod Frame Bosne Srebrene

Započeo IX. Franjevački hod Frame Bosne Srebrene

135 pregleda

Jučer je započeo „IX. Franjevački hod Frame Bosne Srebrene”. Franjevački hod je hodočašće mladih s ciljem produbljivanja osobne vjere, franjevačkog načina života i zajedništva koji završava potpunim oprostom na blagdan Gospe od Anđela (Porcijunkule), 2. kolovoza.

Ovogodišnja ruta hodočašća vodi iz župe Suho Polje na Kupresu, preko Šujice, Vidoša, Čuklića, Ljubunčića, a cilj je u crkvi Gospe od Anđela, u Guberu kod Livna. Tu će framaši zadobiti potpuni oprost, a nakon toga se zaputiti u Međugorje i sudjelovati na “Mladifestu”. Program hoda čini pješačenje, rad u grupama, molitva, pjesma i sveta misa. Framaše na njihovu putu radosno dočekuju i pružaju im smještaj obitelji u mjestima kroz koja prolaze. Hod vodi fra Davor Petrović, područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene, a u njemu sudjeluje oko 40 hodočasnika.

Franjevački hod kroz Bosnu Srebrenu inače je završavao u Asizu (Italija) rodnom gradu svetoga Franje Asiškog. Tamo su framaši slavili blagdan Porcijunkule u Franjinoj omiljenoj crkvici. Zadnjih godina zbog pandemije koronavirusa Franjevački hod održava se u granicama Bosne i Hercegovine.