Početna stranica » Vratiti ugled i dostojanstvo muškarcima

Vratiti ugled i dostojanstvo muškarcima

130 pregleda

Njemačka poduzetnica i plemkinja Gloria von Thurn und Taxis (58) založila se nedavno za ugled heteroseksualnih muškaraca. Tekst o njoj i njezinim stavovima osvanuo je nedavno u tjednicima Neue Bildpost i Katholische Sonntagszeitung (Katolički nedjeljnik) u nakladi Sankt Ulrich iz Augsburga. „Homoseksualci se u suvremenom društvu gotovo smatraju plemenitima. Oni su napredni i moderni. A na normalnoga muškarca gleda se s visoka kao da je on ostavština nekog davno minulog vremena”, izjavila je Princeza iz Regensburga. Na ovaj tekst ukratko se osvrnula i Katolička novinska agencija iz Njemačke.

„Zar se mi žene ne bismo ponovno trebale založiti za svoje muževe i stati pred njih? Ne radi se o tomu da se treba oživjeti mačo-muškarce, nego muškarcu treba vratiti dostojanstvo koje on zaslužuje. To ponajprije vrijedi za očeve. Ako uništimo lik oca, uskoro više neće biti klasične obitelji s ocem, majkom, djetetom. One koja odgovara kršćanskoj slici čovjeka”, zaključila je.

Premda je Gloria von Thurn und Taxis ranije u njemačkoj javnosti bila poznata po svojim istupima u medijima, od 1995. godine priznaje se katolkinjom. Danas je član pokreta za život Ja zum Leben i angažirana je u ostvarivanju projekata dobrotvornih društava. Član je konzervativne udruge Forum njemačkih katolika.