Početna stranica » U Španjolskoj napadnute dvije crkve

U Španjolskoj napadnute dvije crkve

170 pregleda

Jedna osoba je poginula, a najmanje jedna ozlijeđena nakon što je muškarac s mačetom izveo napade na dvije crkve u južnoj Španjolskoj.

„Nešto poslije 19 sati po lokalnom vremenu, muškarac je ušao u crkvu San Isidro u Algecirasu, gdje je, naoružan mačetom, napao svećenika, ostavivši ga teško ranjenog”, stoji u priopćenju Ministarstva unutarnjih poslova.

Naveli su i da je isti muškarac zatim ušao u crkvu Nuestra Senora de La Palma u kojoj je, nakon što je nanio štetu, napao župnog pastoralnog suradnika. U priopćenju se dodaje da je žrtva uspjela izaći iz crkve, ali je ponovno napadnuta i smrtno ranjena.

Napadač je nekoliko trenutaka kasnije razoružan i uhićen te se nalazi u pritvoru. Istražitelji incident tretiraju kao terorizam.

O događaju se oglasio i premijer Pedro Sanchez koji je putem Twitter svog profila izrazio sućut obitelji ubijenog pastoralnog suradnika, a lokalna muslimanska zajednica u Algecirasu osudila je napad opisavši ga „brutalnim i okrutnim”.

Algeciras se nalazi na samom jugu Španjolske i prometna je trajektna luka koja povezuje Pirenejski poluotok sa sjeverom Afrike.