Početna stranica » U HKŽ Wiesbaden proslavljena svetkovina Uzašašća

U HKŽ Wiesbaden proslavljena svetkovina Uzašašća

162 pregleda

Na svečanom misnom slavlju u punoj crkvi Sv. Kilijana u Wiesbadenu u četvrtak, 26. svibnja, proslavljena je svetkovina Uzašašća Gospodina Isusa Krista. Misno slavlje predvodio je fra Kristijan Montina, župnik Hrvatske katoličke župe (HKŽ) Wiesbaden.

„U narodu je svetkovina Uzašašća poznata i kao Spasovo jer znamo kako je došlo spasenje. Uzašašće ili Spasovo slavi se četrdeset dana nakon svetkovine Kristova uskrsnuća, odnosno Uskrsa”, rekao je između ostalog u svojoj propovijedi fra Kristijan Montina. Osvrnuo se i na Dan očeva koji je slavljen isti dan kazavši kako „žena drži tri kantuna u kući jednako kao što muškarac drži onaj jedan bez kojeg bi se kuća urušila, i zato su i otac i majka jednako važni za obitelj”. Očevima je fra Kristijan, na kraju propovijedi, poručio da budu ustrajni u svojoj zadaći da čuvaju, odgajaju i budu zaštitnici svojoj djeci i obitelji.

Misno slavlje svojim je pjesmama uveličao dječji zbor kojeg je pripremila s. Gordana Davidović. Dječji zbor je tek osnovan i na blagdan Spasova su prvi put pjevali na svetoj misi.

Poslije svete mise uslijedilo je druženje vjernika uz glazbu. U povodu svog rođendana koji je bio prije nekoliko dana, fra Kristijan Montina je počastio vjernike hranom i slasticama.

Zanimljivo je napomenuti kako je druženje vjernika HKŽ Wiesbaden gotovo postala tradicija. Vjernici često ostaju u dvorištu crkve i poslije svete mise, druže se i njeguju svoje prijateljstvo i dobre kontakte.