Početna stranica » U Brestovskom proslavljen blagdan svete Klare Asiške

U Brestovskom proslavljen blagdan svete Klare Asiške

160 pregleda

Na blagdan sv. Klare Asiške, 11. kolovoza 2021., u Brestovskom kod Kiseljaka, u samostanu kod sestara klarisa proslavljen je patron njihove zaštitnice i utemeljiteljice sv. Klare. Sveto misno slavlje u 11 sati predslavio je fra Jozo Marinčić, provincijal Bosne Srebrene uz kocelebraciju velikog broja svećenika. Liturgijsko slavlje animirali su novaci i bogoslovi Bosne Srebrene, a pjevao je župni zbor iz Brestovskog.

U svojoj homiliji fra Jozo je sve nazočne ohrabrio da sveto žive, da budu primjer drugima koji će kroz njih i njihov život čitati Evanđelje. Ohrabrio je također mladiće i djevojke koji razmišljaju o duhovnom pozivu da se ne boje odazvati kao ni sv. Klara koja je u okrilju noći, pobjegla od kuće i postala redovnicom. Fra Jozo je potaknuo i roditelje da prihvate duhovni poziv svoje djece, da mole za njih, a ne da im budu prepreka. Samostan u Brestovskom je Bosna i Hercegovina u malom, kako ističe fra Jozo jer u njemu živi 9 sestara iz svih krajeva naše zemlje. Vjernicima Lepeničke doline samostan klarisa u Brestovskom uistinu je izvor nade i utjehe. Vjeruju da su u ratnim stradanjima opstali na rodnoj grudi upravo zbog njihove prisutnosti. 

Nakon misnog slavlja sestre klarise ugostile su svećenike, novake, bogoslove, redovnice u svojoj dvorani za ručkom. Velikom broju okupljenih vjernika klarise su podjelile blagoslovljene kruščiće.