Početna stranica » U Africi ubijeni svećenik i časna sestra

U Africi ubijeni svećenik i časna sestra

104 pregleda

Tijelo časne sestre Nieves Sancho pronađeno je u utorak, 21. svibnja, u blizini njezina radnoga mjesta u selu Nola u Srednjoafričkoj Republici. Djelovala je na području biskupije Berberati.

Naime, u noći između nedjelje i ponedjeljka napadači su provalili u njezinu kuću i nasilno je odveli u radionicu u kojoj je redovito podučavala lokalne djevojke šivanju želeći im na taj način pomoći u poboljšanju njihova života. Pronađena je s prerezanim vratom.

Loklani biskup je ovako opisao stanje u kojem je pronađeno tijelo časne sestre: „Prerezali su joj vrat do te mjere da su je ubili, ali joj nisu u cijelosti odrezali glavu.” Također je rekao kako motivi za njezino ubojstvo nisu poznati.

Sestra Ines bila je članica zajednice Kćeri Isusove čije se sjedište nalazi u Massac-Seranu u Francuskoj. Tijekom opće audijencije, u srijedu 22. svibnja, papa Franjo se prisjetio ove 77-ogodišnje časne sestre naglasivši kako je desetljećima bila u službi siromašnih djevojaka i na kraju dala svoj život za Isusa služeći siromašnima.

Dva dana prije, u Mozambiku je ubijen i svećenik misionar iz Konga Fra Landry Ibil Ikwel. Ovaj 34-godišnji fratar izboden je u župnoj kući nakon čega je prebačen u bolnicu, ali je od težine dobivenih rana preminuo. Istraga o ovom slučaju još uvijek je u tijeku.
Inače, fra Landry je za svećenika zaređen 2016. godine i pripadao je Družbi Srca Isusova i Marijina. Vršio je službu direktora instituta za slijepe osobe u Beiru koji nudi pomoć u obrazovanju, rehabilitaciji i socijalnoj integraciji za slabovidne osobe.