Početna stranica » Humanitarni koncert za djecu u Africi

Humanitarni koncert za djecu u Africi

154 pregleda

U utorak, 30. travnja u dvorani Narodnog sveučilišta u Livnu održan je humanitarni koncert za djecu i mlade u Runadi. Koncert je organizirala udruga Pontes, ulaz je bio besplatan, a posjetitelji su, u skladu sa svojim mogućnostima, ostavljali dobrovoljne priloge ili kupovali narukvice i suvenire iz Ruande.

U dvosatnom programu je sudjelovalo više od 200 izvođača, a svima je u ime organizatora zahvalio fra Antonio Baketarić te predstavio Udrugu čije ime na latinskom znači mostovi. Fra Baketarić je naglasio kako je Udruga, sa željom da gradi mostove, nastala kao rezultat nekoliko projekata, a objasnio je i cilj koji se želio postići održanim koncertom. Na kraju je upozorio kako je najveća opasnost ne pokazati se čovjekom.

Sva prikupljena sredstva namijenjena su za školovanje djece u centru Otac Vjeko. Centar se nalazi u afričkoj državi Ruandi, a vodi ga bosanski franjevac fra Ivica Perić. Na kraju programa svi izvođači su s publikom otpjevali pjesmu Nek’ živi ljubav, a Livanjke i Livnjaci još su jednom pokazali kako imaju veliko srce.