Sastojci za biskvit:
• 6 jaja
• 200 g šećera
• 100 g oštrog brašna
• 100 g mljevenih oraha
• 20 g čokolade u prahu
• 5 g kakaa u prahu
• 3 žlice hladne vode
• 1 prašak za pecivo
Sastojci za bijelu kremu:
• 300 ml slatkog vrhnja
• 10 dag šećera
• 1 dl mlijeka
• 2 dag želatina u prahu
• 1 žlica bagremova meda
• 1 žličica arome vanilije
Sastojci za tamnu kremu:
• 10 dag šećera
• 2 dl mlijeka
• 5 g gustina
• 4 žumanjka
• 200 ml slatkog vrhnja
• 200 g čokolade za kuhanje
• 125 g maslaca
Fondan masa za oblaganje torte:
• 100 g bagremovog meda
• 100 g margarina
• 15 g mljevene bijele želatine
• 1000 g šećera u prahu
• 1 žličica ekstrakt vanilije
Priprema biskvita:
Razdvojimo jaja, bjelanjke umutimo u čvrsti snijeg, dodamo šećer, sve izmiješamo da postane gusto, zatim ulijemo žumanjke te umutimo u pjenastu masu. Brašno izmiješamo s praškom za pecivo i lagano dodamo u smjesu, u koju potom dodamo čokoladu u prahu, kakao i hladnu vodu. Sve lagano izmiješamo i jednu polovicu tijesta ulijemo u kalup obložen papirom za pečenje, a drugu pečemo poslije. Tako dobijemo dva biskvita. Pečemo na 180 C 10 – 15 minuta.
Priprema bijele kreme:
U posudu za miksanje ulijemo slatko vrhnje, izmiksamo ga u čvrstu masu. Želatinu potopimo u malo hladne vode, zatim na laganoj vatri zagrijemo da se otopi, a tako i med zagrijemo. Sve sastojke sjedinimo uz miješanje, pripremljenu želatinu, med i aromu vanilije. Dobijemo glatku kremu.
Priprema tamne kreme:
Umutimo žumanjke sa šećerom i dodamo gustin i mlijeko te kuhamo na pari dok ne dobijemo gustu masu. Skinemo s pare i dodamo otopljenu čokoladu. Kad se krema ohladi dodamo umućeni maslac i izmiksano slatko vrhnje. Sve sjedinimo i lagano izmiješamo u glatku masu.
Priprema fondan mase za oblaganje torte:
Želatinu otopimo u hladnoj vodi, zatim zagrijemo na laganoj vatri da se otopi. Med i margarin zagrijemo da se otopi, skinemo s vatre, u to dodajemo pripremljenu želatinu, vaniliju ekstrakt i miješamo dok se želatina ne sjedini s masom. U jednu veću zdjelu istresemo šećer u prahu i tome uz miješanje kuhačom dodajemo pripremljenu masu. Zatim mijesimo kao tijesto rukom sve dok ne dobijemo glatku masu. Pripremljenu masu, još toplu zamotamo u prozirnu foliju i ostavimo da odstoji Masa se može bojati tekućim bojama za domaćinstvo.
Slaganje torte
Stavimo na tanjur jedan biskvit, namažemo čokoladnom kremom, izravnamo i na nju stavimo bijelu kremu, izravnamo i stavimo drugi biskvit te ga namažemo tanko bijelom kremom. Fondan masu razvaljamo i obložimo tortu. Ukrasimo po želji.