Sastojci za kore:
- 10 bjelanjaka
- 350 g šećera u prahu
- 3 žlice alkoholnog octa
Sastojci za kremu:
- 10 žumanjaka
- 1 vanilin šećer
- 100 g gustina
- 4 dl mlijeka
- 250 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 500 ml slatkog vrhnja
- 200 g čokolade
- 1 kg malina
Priprema kora:
Bjelanjke umutimo u čvrsti snijeg, zatim lagano dodajemo šećer žlicu po žlicu te dobro umućenoj smjesi dodamo alkoholni ocat. Ujedinimo smjesu i podijelimo na tri dijela i svaku posebno pečemo u kalupu obloženom papirom za pečenje. Pećnicu zagrijemo na 180 °C i pečemo (sušimo) 30 minuta. Pečene kore ostavimo na papiru sve do slaganja torte.
Priprema kreme:
Izmiksamo žumanjke, ulijemo malo mlijeka, dodamo vanilin šećer, gustin, sve izmiješamo te ulijemo u vruće mlijeko. Miješamo žicom i kuhamo na laganoj vatri sve dok se ne zgusne. Stavimo je hladiti. Maslac izmiješamo sa šećerom u prahu, zatim tomu dodamo ohlađenu kremu i sve dobro izmiješamo u pjenastu masu. Pripremimo maline, slatko vrhnje izmiksamo u čvrstu masu, a nakon toga slažemo tortu.
Slaganje torte:
Na tanjur stavimo jednu koru, sklonimo papir, koru namažemo kremom, na kremu složimo maline pa tanko premažemo slatkim vrhnjem. Zatim prekrijemo drugom korom i ponovimo postupak. Cijelu tortu namažemo i prelijemo s otopljenom čokoladom i ukrasimo malinama. Stavimo u hladnjak, zaštitimo i dobro ohladimo. Torta je prigodna za lijepa obiteljska druženja.