U ovim vrućim ljetnim danima, preporučujemo vam ukusnu i laganu tortu od mladog sira za čiju pripremu ne morate izdvojiti puno vremena, a zasigurno ćete obradovati svoje najbliže.
Sastojci za biskvit:
• 5 jaja
• 10 dag šećera
• 10 dag oštrog brašna
• 5g praška za pecivo
• 3 žlice hladne vode
Sastojci za kremu:
• 50 dag mladog sira
• 5 dl slatkog vrhnja
• 1 vanilija šećer
• 15 dag šećera
• 20 g mljevene želatine
• 2 dl slatkog mlijeka
Priprema biskvita:
Razdvojimo jaja, žutanjke umutimo sa šećerom, a bjelanjke izmiksamo u čvrsti snijeg. Žutanjcima dodamo brašno, izmiješano s praškom za pecivo, zatim ulijemo tri žlice hladne vode i k tomu lagano dodajemo snijeg od bjelanjaka. Cjelokupnu smjesu sjedinimo i izlijemo u kalup za tortu obloženu papirom za pečenje. Stavimo u pećnicu peći na 180 C od 10 do 15 minuta. Pečenu tortu izvadimo iz kalupa, prerežemo vodoravno i ohladimo.
Priprema kreme:
Želatinu izmiješamo sa pet žlica hladne vode te ostavimo da nabubri. Slatko vrhnje izmiksamo u čvrstu masu. Mladi sir izmiješamo sa šećerom i vanilija šećerom u glatku masu. Želatinu izmiješamo sa slatkim mlijekom i na laganoj vatri zagrijavamo da se želatina rastopi (ne smije prokuhati). U sir izlijemo zagrijanu želatinu uz neprestano miješanje zatim dodajemo slatko vrhnje i lagano sjedinimo masu. Kad je krema gotova još toplu izlijevamo u kalup obložen najlon folijom. Jedan biskvit stavimo na dno kalupa, a drugim pokrijemo kremu. Pripremljenu tortu odložimo u hladnjak da stoji tri sata, zatim sklonimo kalup i stavimo na tanjur te pospemo šećerom u prahu i poslužimo. Po želji ukrasimo voćem.