Sastojci za biskvit:
10 jaja
10 dag šećera
10 dag mljevenih lješnjaka
10 dag oštrog brašna
10 dag mljevene čokolade
1 vanilijin šećer
1 prašak za pecivo
PRIPREMA BISKVITA. Razdvojimo jaja, bjelanjke umutimo u čvrst snijeg, dodamo šećer, vanilijin šećer, žumanjke, brašno izmiješano s pecivom, mljevenu čokoladu i lješnjake. Kalup za tortu dobro namažemo margarinom i pospemo brašnom, zatim ulijemo pripremljenu smjesu za tortu. Pečemo na laganoj vatri 150°C deset minuta. Pečeni biskvit ohladimo i prerežemo vodoravno dva puta. Natopimo sokom od naranče (svježe).
Sastojci za bijelu kremu:
8 bjelanjaka
15 dag šećera
3 žlice meda
1 žlica ruma
30 dag mljevenih lješnjaka
Bjelanjke umutimo u čvrst snijeg, dodamo šećer i stavimo u vodenu kupelj da se kuha na pari deset minuta, uz neprestano miješanje. U toplu kremu, dodamo med, rum i mljevene lješnjake. Pripremljena krema se može odmah namazati.
Sastojci za žutu kremu:
8 žumanjaka
20 dag mljevenog šećera
1 vanilijin šećer
20 dag margarina
1 dl limunovog soka
PRIPREMA. Žumanjke i šećer s vanilijom izmiješamo u pjenastu masu, zatim posudu stavimo na paru i kuhamo u vodenoj kupelji, uz stalno miješanje dok se krema ne zgusne. Na kraju dodamo limunov sok i miješamo još pet minuta. Kremu dobro ohladimo i sjedinimo zajedno s margarinom, pjenasto umućenim. Kad je krema gotova počinjemo sa slaganjem torte.
Slaganje torte. Prvi biskvit namažemo bijelom kremom, na njega polegnemo drugi biskvit namazan žutom kremom, poklopimo trećim biskvitom i namažemo tortu izvana preostalom bijelom kremom. Gornja površina ostaje čista, jer ju prelijevamo čokoladom.
Preljev od čokolade:
20 dag čokolade za kuhanje
1 dl vode
1 dl ulja
10 dag čitavih poprženih lješnjaka (za ukras)
10 dag izrezanih lješnjaka (za stjenke torte)
PRIPREMA. Čokoladu izlomimo, stavimo u posudu, prelijemo vodom i zagrijavamo uz stalno miješanje. Na kraju dodamo ulje, promiješamo i vrućim preljevom prelijevamo tortu. Cijelim poprženim lješnjacima ukrasimo tortu, a stjenke torte pospemo narezanim lješnjacima.