Početna stranica » Svečani zavjeti u Vitezu

Svečani zavjeti u Vitezu

128 pregleda

U nedjelju, 6. listopada, u Vitezu je održano svečano zavjetovanje 11 fratara provincije Bosne Srebrene. Misno slavlje predslavio je provincijal fra Jozo Marinčić, koji je u ime Crkve primio doživotne zavjete. Zavjete su položili: fra Josip Adrić (župa Tolisa), fra Zoran Topalović (župa Vitez) fra Josip Jazvić (župa Gornja Dubica), fra Antonio Baketarić (župa Rumboci), fra Dario Matanović (župa Tuzla), fra Antonio Gašić (župa Sivša), fra Nikola Matošević (župa Nova Bila), fra Mislav Jozić (župa Rama-Šćit), fra Zdenko Frljić (župa Vitez), fra Fabio Badrov (župa Vitez) i fra Oliver Livančić (župa Vitez). Tom su događaju prisustvovali i novaci.

Na početku misnog slavlja župnik fra Velimir Bavrka je pozdravio sve prisutne i uputio par ohrabrujućih riječi kandidatima za svečane zavjete. Nakon toga fra Jozo je nastavio misno slavlje.

U svojoj homiliji fra Jozo je govorio o kulturi praznine koja vlada u zapadnom svijetu. Rekao je da ljudi te kulture žive bez cilja, u praznini. Tu je dodao da su kandidati za svečane zavjete danas bliže svome cilju. Istaknuo je važnost zavjeta koje polažu i naglasio da su zavjeti ulaz u vječno sjedinjavanje s Bogom.

Nakon homilije kandidati su položili svoje zavjete, uslijedilo je čestitanje poslije čega je nastavljeno sveto misno slavlje.

Na koncu je župnik uručio svakom novozavjetovanom fratru po jedno djelo umjetnika Rajka Livančića i pozvao rodbinu i uzvanike na svečani ručak, a ostale na osvježenje ispred crkve.
U znak zahvale za gostoprimstvo i organizaciju novozavjetovani fratri su župniku uručili sliku Đure Sedera.

Ovim putem zahvaljujemo novozavjetovanim fratrima na pozivu i župniku fra Velimiru na gostoprimstvu i bratskom druženju.