Početna stranica » Susret provincijala Bosne Srebrene i hrvatskog ministra Grlića Radmana

Susret provincijala Bosne Srebrene i hrvatskog ministra Grlića Radmana

238 pregleda

Provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić susreo se 24. svibnja 2023. u sarajevskom hotelu Holiday Inn s Gordanom Grlićem Radmanom, hrvatskim ministrom vanjskih poslova i europskih integracija

Na susretu su se dotaknuli važnih aktualnih tema, ponajprije onih vezanih za cjelokupno stanje u Bosni i Hercegovini. Provincijal je ministru Radmanu zahvalio za dosadašnju pomoć koju je hrvatska Vlada pružila projektima Franjevačke provincije Bosne Srebrene, koji su od velike važnosti za franjevce Bosne Srebrene, ali i za opstanak i prosperitet hrvatskoga katoličkog puka u Bosni i Hercegovini. Ujedno je izrazio nadu da će Vlada Republike Hrvatske prepoznati i podržati projekt predstojeće obnove dijela zgrade franjevačkog samostana u sarajevskom naselju Kovačići, kao i neke druge važne projekte.   

Susret provincijala i ministra Grlića Radmana održan je na dan kada se u Sarajevu održava Forum Europske unije koji se bavi strategijom za jadransko-jonsku regiju (EUSAIR), kao i godišnji sastanak Vijeća jadransko-jonske inicijative (JJI), izvijestila je FIA.