Početna stranica » Sućut obiteljima kanadskih hokejaša

Sućut obiteljima kanadskih hokejaša

86 pregleda

Kanada žali zbog prometne nesreće sa smrtnim posljedicama za mladu hokejašku momčad.

Autobus koji je prevozio juniorski tim hokejaša 6. travnja pretrpio je prometnu nesreću u kojoj je stradalo 14 osoba. Biskup biskupije Saskatoon u Kanadi mons. Mark Hagemoen izrazio je suosjećanje cijele kršćanske zajednice koja je u ovom trenutku u molitvama s obiteljima i prijateljima poginulih.

U prometnoj nesreći ranjeno je još 15 osoba, među njima troje teško. U autobusu se nalazila momčad Humbold Bronkos, koja je u tom trenutku putovala na utakmicu doigravanja u kanadskoj provinciji Saskatchewan. U ovoj su momčadi igrali dečki od 16 do 20 godina starosti.

Političari Kanade i drugih svjetskih država izrazili su sućut obiteljima poginulih. Premijer Kanade Justin Trudeau istoga je dana objavio tweet u kojem je napisao: „Ne mogu zamisliti kroza što prolaze njihovi roditelji. Suosjećam sa svima koje je pogodila ova strašna tragedija – u gradiću Humboldtu i šire.”

Mjesni biskup mons. Hagemoen, u čijoj se biskupiji nalazi i mjesto Humboldt za Vatican News izjavio je: „Svi znamo da se nesreće događaju. I svi znamo tko je s nama u nesreći. To je stvarnost koju smo proživljavali i tijekom Uskrsnoga trodnevlja, koje je upravo završilo. Pohvaljujem zajednicu što pružaju pomoć obiteljima i prijateljima i podržavaju ih u molitvi.”

U nedjelju večer upriličena je ekumenska molitvena večer u dvorani za hokej u Humboldtu. „Kad se takvo što događa, doista je strašno. Svatko želi učiniti više, ali u ovom trenutku možemo samo predati situaciju Gospodinu, zamoliti ga da nas blagoslovi i dadne nam svoga duha kako bi nas vodio kroz ovu pustinju, u trenutku istinske krize.”