Početna stranica » Starateljstvo nad bivšim učenikom

Starateljstvo nad bivšim učenikom

112 pregleda

Nastavnica Michelle Girard svoju brigu za učenike podigla je na jednu potpuno novu i višu razinu.

Na početku nove školske godine većina je nastavnika zauzeta upoznavanjem novih učenika. Ako su neki od njih poput nastavnice Michelle Girard iz Teksasa, onda će ima ona zasigurno biti inspiracija te će formirati veze koje će trajati cijeli život.

Girard je ostala zatečena primivši vijest o jednom tridesetogodišnjaku koji je sam lutao ulicama, a koji je zapravo bio njezin bivši učenik. Riječ je o Chrisu Barringtonu koji ima mentalnih smetnji zbog kojih se često ponaša kao šestogodišnjak. Nakon što su primijetili kako dva dana besciljno hoda ulicama grada, lokalni policajci su odlučili saznati tko je on i s kakvim se problemima susreće. Naime, njegov otac je bolovao od leukemije i nije imao mogućnosti brinuti se za ovoga ranjivoga mladića. Kada mu je policija zatražila kontakt osobe s kojom bi mogli razgovarati o njegovom slučaju, rekao im je ime svoje nastavnice koja mu je bila i razrednica u srednjoj školi – Michelle Girard, bez obzira na to što već duži niz godina nisu bili u kontaktu.

Nakon što ju je policija kontaktirala, Michelle se ponudila da preuzme Chrisa. Nažalost, njegov je otac 1. kolovoza pod težinom svoje bolesti preminuo ostavivši ga tako bez užih članova obitelji što je Michelle potaknulo da odmah podnese zahtjev za zakonsko starateljstvo nad svojim bivšim učenikom.

Michelle se svim silama trudi kako bi Chrisu priuštila mnoge stvari i događaje koje je tijekom djetinjstva i kasnije propustio: „Nikada nije dobio darove za rođendan, nije imao rođendansku zabavu, nije slavio Božić, Dan zahvalnosti pa će mu, dakle, ova godina biti puna iznenađenja”, izjavila je nastavnica Girard.

Organizirala je tako proslavu njegova rođendana, te mu osigurala i prvo ribolovno putovanje. Objašnjava kako je Chrisov život bio vrlo težak i da sada napokon zaslužuje dobar život. Uz ovoliku velikodušnost i brigu svoje bivše nastavnice, Chris će zasigurno uživati i biti sretan u godinama koje su ispred njega.