Početna stranica » Sastanak Konferencije duhovnih asistenata Frame

Sastanak Konferencije duhovnih asistenata Frame

210 pregleda

Prvi ovogodišnji sastanak Konferencije duhovnih asistenata Frame Zagrebačkog područnog bratstva održan je u ponedjeljak 12. travnja 2021. u Sesvetskoj Sopnici kod Zagreba, u samostanu franjevaca Bosne Srebrene, pod predsjedanjem dvojice nacionalnih asistenata Frame fra Filipa Pušića, OFMConv i fra Josipa Stankovića, OFMCap, zbog opravdane spriječenosti fra Franje Vuka, OFM nacionalnog asistenta Frame. Sastanku su se odazvali i aktivno sudjelovali još devetorica asistenata Frame iz Zagrebačkoga područnog bratstva, a drugi su se ispričali opravdanim razlozima.

Sastanak je započeo uvodnom molitvom, a zatim je uslijedio pozdrav i kratko predstavljanje nazočnih asistenata Frame i njihovog mjesnog bratstva s osvrtom na prethodno razdoblje i stanje u bratstvu, sukladno donesenim zaključcima s prošlogodišnjeg sastanka duhovnih asistenata Frame u Samoboru. Zatim se govorilo o idejama za bolji i kvalitetniji rad unutar Franjevačke mladeži u kontekstu ponuđenih tema: Duhovni asistenti nositelji i čuvari framaških identiteta, Autentičniji život u Frami i Navještaj/otvorenih susreta u bratstvu.

Središnje točke dnevnog reda bile su posvećene predstavljanju prijedloga Priručnika za formaciju Hoda Franjevačke mladeži 2021., predviđenog u dužini 96 km na ruti Rovinj – Trsat.

Susret je protekao u bratskom raspoloženju i svekolikoj želji da se zajedničkom koordinacijom i s više napora pokušaju iznijeti zapažanja i usvojiti ideje o kvalitetnijem radu s Franjevačkom mladeži. Na kraju je fra Josip Stanković, OFMCap u ime nacionalnih asistenata Frame Zagrebačkog područnog bratstva zahvalio domaćinima franjevcima na bratskom prijemu, a svoj okupljenoj braći duhovnim asistentima na sudjelovanju, s čvrstom vjerom i nadom da će ovaj radni susret biti od koristi u budućem radu s mladima, posebno članovima i simpatizerima Franjevačke mladeži, unatoč (ne)predvidljivim okolnostima, preporukama i zaprekama zbog pojave pandemije koronavirusa. Nazočni duhovni asistenti Frame su sa ovog skupa zajedničkom fotografijom izrazili bratsku podršku i pozdrave odsutnoj, a posebno opravdano odsutnoj braći asistentima te svoj prvi ovogodišnji sastanak završili zajedničkim objedom u prostorijama samostana s domaćinima franjevcima Bosne Srebrene u Sesvetskoj Sopnici.

(InfoFrama)