Početna stranica » Riječi ohrabrenja i poticaja

Riječi ohrabrenja i poticaja

200 pregleda

Drage naši čitatelji, obično pisma čitatelja objavljujemo samo u reviji Svjetlo riječi, ali ovog puta smo napravili iznimku pa želimo jedno odmah sada podijeliti.

Teško je i kompleksno ovo vrijeme u kojem živimo: nemiri, bolesti, poskupljenja, nesigurnost… jednostavno se čovjek umori i kao Ilija Prorok rezignirano uzdahne: „Već mi je svega dosta, Gospodine!“ Međutim, Gospodin uvijek pošalje okrepu i poticaj za nastavak puta. Tako je i nama jučer stiglo pismo od našeg čitatelja iz Zagreba koje nas je jednostavno osvježilo, ohrabrilo i potaklo da „ustanemo“ i idemo dalje bez obzira na veliko poskupljenje tiska, poštarine, nedostatak radnika itd. Uz Božju pomoć i zajedno s našim izvanrednim suradnicama koji ovu reviju doživljavaju kao svoju i ne žale truda i vremena da čitateljima ponude samo najbolje, odlučno idemo još dalje i još više i u moru drugih medija koji godinama, kao po dogovoru, pričaju jednu te istu mainstream priču, mi želimo otkrivati nova obzorja i donositi i drugačija razmišljanja i poglede na istu stvarnost.

Vama Stipe, uz najbolje želje, zahvaljujemo na lijepim i poticajnim riječima:

Poštovani,

naš pjesnik Nikola Šop (Jajce 1904.) napisao je pjesmu pod naslovom „Isus čita novine“. Pjesnički zamišlja kako će ući u sobu i zateći Isusa kako se nagnuo nad novine i očima prelijeće od vijesti do vijesti, uzbuđeno listajući list za listom. Lice Mu se mršti. Kako i ne bi, kad vidi što sve piše. Kao i danas.

Znam ja Isusa; vjerujem da bi Mu se i danas lice mrštilo. Mnoge bi tiskovine pobacao u koš, urednike istjerao van, a deskove im poizvrtao. Onda bi lijepo uzeo Svjetlo riječi, lagano gladio bradu i opušteno čitao. Ne bi Mu se lice mrštilo.

Ma, nisam htio ni o Šopu, ni o Isusu. Htio sam o vama. O vama koji danonoćno smišljate koje teme obraditi, koje autore angažirati (neke i moliti), kako što više priloga prikupiti, kako svaki broj Svjetla riječi što bolje opremiti, kako što više čitatelja steći i zadovoljiti čitateljske apetite. I svakoga mjeseca im pripremiti hvalevrijednu tiskovinu – Svjetlo riječi. Poznato mi je da vam je posao prezahtjevan, no vi ga uspješno i pošteno obavljate. Savršeno, rekao bih. Svaka pohvala i autorima članaka. Šteta što se neki malo češće ne jave.

Nalazimo se u milosnom korizmenom vremenu koje će se ovjenčati Uskrsom. Neka vam je čestit i blagoslovljen Uskrs!

Zagreb, 3. 4. 2022.

Stipe Zubak