Početna stranica » „Requiem” za pobijene franjevce Bosne Srebrene i Hercegovačke franjevačke provincije

„Requiem” za pobijene franjevce Bosne Srebrene i Hercegovačke franjevačke provincije

144 pregleda

U subotu, 18. veljače, u organizaciji Franjevačke teologije u Sarajevu održan je koncert Requiem zagrebačkog mješovitog zbora „Euterpa”, posvećen pokojnim franjevcima provincije Bosne Srebrene i Hercegovačke franjevačke provincije koji su ubijeni tijekom Drugog svjetskog rata.

Pod dirigentskom palicom Marije Anđele Biondić, izvedene su skladbe Krešimira Klarića Ave Maria, Dore Pejačević Ave Maria (povodom obljetnice smrti Dore Pejačević) i Gabriela Fauréa Requiem, op. 48 u sastavu: Marko Antolković, sopranist, Jurica Jurasić Kapun, bariton, Krešimir Klarić, orgulje.

Na kraju svečanosti sve prisutne pozdravio je mr. art. prof. fra Emanuel Josić, koji je zahvalio svima na dolasku, kao i zboru „Euterpa” kome ovo nije bio prvi nastup na Teologiji, a izrazio je želju da ne bude ni posljednji. Također svojim dolaskom koncert je uzveličao i provincijalni ministar Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić koji je u završnom govoru istaknuo da su „pobijena braća svima nama zalog da živimo mir, dobro i ljubav u današnjem svijetu”.