368
Zapečene punjene „lađice” od patlidžana s nadjevom od mljevenog mesa jelo je kojemu ćete se rado vraćati kad ga jednom probate.
Sastojci:
- 1,5 kg patlidžana
- 500 gr mljevenog mesa
- 150 gr ribanog sira
- 100 gr maslaca
- 150 gr oraha
- 1 žličica vegete
- 1 dl ulja
Priprema:
Patlidžane operemo, izrežemo po dužini na pola, izvadimo sredinu patlidžana i nasjeckamo sitno, polovice patlidžana potopimo u toplu vodu deset minuta. Meso kratko ispržimo na ulju, tomu dodamo patlidžane, začinimo, izmiješamo i ohladimo. Vatrostalnu zdjelu namažemo maslacem i složimo polovice patlidžana. U smjesu dodamo ribani sir i napunimo patlidžane, pospemo sjeckanim orasima i zapečemo u pećnici na 200 stupnjeva 30 minuta. Pečene patlidžane poslužimo uz sezonsku salatu.