Početna stranica » Prvi molitvenik na čast sv. Jakovu Markijskom

Prvi molitvenik na čast sv. Jakovu Markijskom

165 pregleda

Polovicom mjeseca srpnja, iz tiska je izašao molitvenik pod naslovom U Ime Isusovo – Molitvenik na čast sv. Jakovu Markijskom.

Ovo hvale vrijedno djelo pripremili su vlč. dr. Dubravko Turalija, mons. mr. Tomo Knežević i don Marin Marić župnik. Molitvenik je odobrio Vrhbosanski nadbiskupski ordinarijat, a nadbiskup Vinko kard. Puljić napisao je uvodno slovo. Ovo je ujedno i prvi molitvenik na čast sv. Jakovu Markijskom na hrvatskome govornom području. Pripremu za tiska i prijelom radio je Medijski centar Vrhbosanske nadbiskupije, a tisak je napravila tiskara Suton iz Širokog Brijega.

Sam molitvenik podjeljen je u sedam cjelina, koje su nastale marljivim radom priređivača. Uz Kardinalov uvod tu je i kratki životopis sv. Jakova Markijskog. Uz opće molitve Katoličke crkve, molitvenik karakteriziraju i njegove posebnosti: blagoslovi po zagovoru sv. Jakova Markijskog, put križa na temelju svečevih meditacija te molitve i pobožnosti na čast sv. Jakova Markijskog. Na samome kraju molitvenika nalazi se i Dodatak s prigodnim blagoslovom za obitelj i molitvom za pokojne. Molitvenik sv. Jakova Markijskog nastao je iz pastoralnih razloga jer se u župi Deževice posebno štuje memorija sv. Jakova, a zadnjih godina primjećuje se i nagli porast hodočasnika u svečevu špilju koja se nalazi u istoj župi.