Početna stranica » Prva obljetnica posvete crkve na Petrićevcu

Prva obljetnica posvete crkve na Petrićevcu

148 pregleda

U utorak, 22. listopada 2019. godine, na blagdan sv. Ivana Pavla II., obilježena je prva obljetnica posvete župne i samostanske crkve na Petrićevcu. Misno je slavlje ovom prigodom predvodio fra Ivo Orlovac, župnik iz Barlovaca u koncelebraciji s gvardijanom fra Domagojem Šimićem, i ostalim svećenicima koji su došli za tu prigodu.

U prigodnoj homiliji fra Ivo je naglasio kako uz obljetnicu posvete crkve na ovaj dan obilježavamo i blagdan sv. Ivana Pavla II. koji je ovdje s pukom slavio svetu misu prigodom svoga apostolskoga posjeta Bosni i Hercegovini. Stoga je ovo bila prilika progovoriti o samom životu velikoga sveca koji je hrvatskom narodu osobito omiljen. Fra Ivo je istaknuo kako su pontifikat, pobožnost i život sv. Ivana Pavla II. bili prožeti pobožnošću prema Blaženoj Djevici Mariji te je uveo i četvrto, otajstvo svjetla u molitvi svete krunice. Osim toga, ustanovio je i Svjetski dan mladih, Svjetski dan bolesnika, Dan posvećenog života. Na kraju propovijedi, iz koje se imalo što i čuti i zapamtiti, fra Ivo je potaknuo sve prisutne da po primjeru ovoga sveca prihvate križ jer će on tada postati spasonosan.

Završnu riječ uputio je gvardijan fra Domagoj Šimić izrazivši radost zbog ovoga događaja i ukazujući na važnost proslave ove obljetnice. Misno slavlje su pjevanjem animirali framaši zajedno s domaćim vjernicima. Bio je to još jedan u nizu lijepih događaja na Petrićevcu.