Početna stranica » Provincijal Bosne Srebrene u posjetu humanitarnim organizacijama u Njemačkoj

Provincijal Bosne Srebrene u posjetu humanitarnim organizacijama u Njemačkoj

168 pregleda

Provincijal Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić, u pratnji tajnika Provincije fra Damira Pavića, posjetio je Kirche in Not i Renovabis, dvije humanitarne organizacije u Njemačkoj.

Posjet Humanitarnoj organizaciji Kirche in Not, koja svoje sjedište ima u gradiću Königstein u pokrajini Hessen, upriličen je 8. studenoga 2022. Provincijal je nakon zajedničke jutarnje svete mise u kapeli, kojom uposlenici započinju novi radni dan, razgovarao s gđom Magdom Kaczmarek, voditeljicom Odjela za pomoć u Istočnoj Europi, kao i gđom Vedranom Perković, administrativnom asistenticom istoga Odjela. Fra Zdravko je u ime cijele Provincije Bosne Srebrene zahvalio ovoj organizaciji na svesrdnoj pomoći koju ju zajednica primila i još uvijek prima zahvaljujući njihovoj dobroti.

Sljedećega dana, 9. studenoga 2022., u bavarskom Freisingu, provincijal i tajnik sastali su se s g. Herbertom Schedlerom, referentom za projekte Renovabisa u zemljama istočne Europe. U ugodnom razgovoru s g. Schedlerom provincijal je od srca zahvalio za svu pomoć koju je Provincija primila za različite projekte tijekom svih godina zajedničke suradnje te razgovarao o mogućnostima daljnje pomoći Provinciji. Fra Zdravko je g. Schedleru, koji će uskoro u zasluženu mirovinu, također zaželio puno dobrog zdravlja i Božjeg blagoslova.