Početna stranica » Provincijal Bosne Srebrene primio predstavnike vlasti Kantona i Grada Sarajeva

Provincijal Bosne Srebrene primio predstavnike vlasti Kantona i Grada Sarajeva

503 pregleda

Dana 15. svibnja u Franjevačkom provincijalatu Bosne Srebrene na Kovačićima provincijal fra Zdravko Dadić primio je predstavnike političke vlasti Grada Sarajeva.

Gosti provincijala bili su g. Nihad Uk, premijer Kantona Sarajevo, g. Jasmin Ademović, predsjedatelj Gradskog vijeća, g. dr. Samir Bejić, općinski i gradski vijećnik te g. Samir Avdić, bivši kantonalni ministar kulture i sporta.

Ovom sastanku, koji je upriličen na inicijativu općinskog i gradskog vijećnika dr. Samira Bejića, nazočili su također fra Vinko Sičaja, ekonom Provincije, fra Emanuel Josić, profesor na Franjevačkoj teologiji te fra Damir Pavić, tajnik Provincije.

Na početku susreta provincijal fra Zdravko Dadić je srdačno pozdravio goste, a onda ih ukratko upoznao s djelovanjem bosanskih franjevaca u Bosni i Hercegovini i svijetu. Zatim je predstavio djelovanje svih franjevačkih institucija i drugih organizacija koje djeluju u zgradi franjevačkog samostana na Kovačićima. Provincijal je priopćio gostima da je izuzetno radostan zbog dobre suradnje između franjevaca u Sarajevu i vlasti na svim razinama grada Sarajeva. Zahvalivši na dosadašnjoj pomoći gradskih i kantonalnih vlasti, provincijal je izrazio nadu da će se međusobna suradnja i pomoć gradskih vlasti svim važnim projektima Bosne Srebrene u Sarajevu nastaviti i u budućnosti. Posebno ih je upoznao s planovima predstojeće obnove nedovršenog dijela zgrade i sportskog igrališta u okviru franjevačkog kompleksa na Kovačićima. Također je spomenuo i obilježavanje važnih obljetnica Franjevačkog reda koje bi trebale započeti kulturnim manifestacijama u Sarajevu. Ujedno je predložio da grad Sarajevo i Provincija Bosna Srebrena bude nositelji zajedničke inicijative kojom bi osmislili način odavanja počasti fra Matiji Divkoviću, bosanskom franjevcu koji je prvi tiskao knjigu na narodnom jeziku bosančici.

Nakon obraćanja provincijala svi nazočni predstavnici vlasti su također iskazali svoje zadovoljstvo što su mogli sudjelovati na ovom sastanku i upoznati se s djelovanjem franjevaca. Naglasili su da su itekako svjesni važnosti prisutnosti franjevaca u Bosni, zajedničke suradnje na dobrobit grada Sarajeva, iskazavši svoju raspoloživost da pomognu franjevcima u njihovim projektima.

Na koncu sastanka gosti su provincijalu uručili i prigodan dar kao uspomenu na današnji susret, prenijela je FIA.