Početna stranica » Provincijal Bosne Srebrene predvodio svečano misno slavlje na Veliku Gospu u Širokom Brijegu

Provincijal Bosne Srebrene predvodio svečano misno slavlje na Veliku Gospu u Širokom Brijegu

423 pregleda

Na blagdan Velike Gospe, fra Zdravko Dadić, provincijal Franjevačke provincije Sv. Križa – Bosne Srebrene predvodio je svečanu svetu misu u Širokom Brijegu

Katolici diljem svijeta, kao i oni u Hercegovini, u subotu 15. kolovoza proslavili su blagdan Velike Gospe. U Hercegovini se gotovo na svakom koraku nalaze marijanska svetišta, a najstarije je ono u Širokom Brijegu, gdje svake godine stižu kolone hodočasnika iz svih krajeva svijeta.

Na Veliku Gospu proslavlja se i dan Grada Široki Brijeg, a osim u Širokom Brijegu, Velika Gospa proslavila se i u Posušju, gdje se na taj dan obilježavao i dan općine.

U Širokom Brijegu, na sam blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza, svete mise održane su u 5, 6, 7, 8 i 9 sati, a svečanu svetu misu u 11 sati predvodio je fra Zdravko Dadić, provincijal Franjevačke provincije Sv. Križa – Bosne Srebrene.

Dan uoči proslave ovog blagdana, u Širokom Brijegu je održana i svečana procesija s kipom Širokobriješke Gospe, a u procesiji su sudjelovala kulturno-umjetnička društva župe, limena glazba, sportaši, vatrogasci, policija, članovi GSS-a Široki Brijeg te ostali Božji puk, prenosi borak.info.