Početna stranica » Proslava svetkovine sv. Klare Asiške u Brestovskom

Proslava svetkovine sv. Klare Asiške u Brestovskom

629 pregleda

Svetkovina sv. Klare Asiške svečano je proslavljena u samostanu sestara klarisa u Brestovskom 11. kolovoza 2023. godine.

Misno slavlje predvodio je fra Zdravko Dadić, provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene, u koncelebraciji s više od dvadeset svećenika.

U svojoj propovijedi fra Zdravko je u kratkim crtama predstavio lik sv. Klare i izdvojio nekoliko njezinih vrlina koje snažno progovaraju i našoj stvarnosti. Potakao je nazočne da po primjeru sv. Klare izaberu Boga kao svoje najveće bogatstvo, jer život utemeljen na Bogu postaje istinski ispunjen i ostvaren život.

Euharistijsko slavlje svojim pjevanjem uveličao je zbor župe Brestovsko pod vodstvom župnika fra Mirka Majdandžića. Nakon misnog slavlja vjernicima su podijeljeni blagoslovljeni kruščići te je uslijedilo druženje uz pjesmu i okrepu u župnom dvorištu i dvorani samostana.

U popodnevnim satima svojim dolaskom sestre je iznenadio i obradovao kardinal Vinko Puljić, nadbiskup i metropolit vrhbosanski u miru. Izrazio je svoje čestitke povodom ove svetkovine, uputio im poticajne i ohrabrujuće riječi i udijelio Božji blagoslov.