Početna stranica » Proslava svetkovine Krista Kralja i naslovnika Družbe

Proslava svetkovine Krista Kralja i naslovnika Družbe

164 pregleda

Svetkovina Krista Kralja, naslovnika Družbe Školskih sestara franjevki, svečano je proslavljena u provincijskom sjedištu, u sarajevskom naselju Bjelave. U subotu, 20. studenoga, u predvečerje svetkovine, svetu misu je predslavio je vlč. Oliver Jurišić, katedralni župnik u Sarajevu, u koncelebraciji s mons. Amauryom Medina Blanco, savjetnikom Apostolske nuncijature u BiH. Uz sestre ove zajednice i sve članice Provincijske uprave, slavlju su se pridružile i sestre Služavke Malog Isusa, s. Anamarija Kesten, provincijska predstojnica i s. Kata Zadro, provincijska zamjenica, kao i sestre iz drugih zajednica u Sarajevu.

Govoreći o evanđelju svetkovine vlč. Oliver je istaknuo kako Isus istinu izjednačava s kraljevstvom Božjim. „Istina jest kraljevstvo Božje. Isus jest istina. Istina je temelj i srž našeg života, ona daje smisao našem pozivu, našem poslanju. Ako se dogodi da čovjek doživi krizu istine, tada kriza zahvaća sva područja njegova života”, kazao je vlč. Oliver te naglasio kako je važno da svatko od nas u razgovoru s Isusom prepozna i prizna je li Isus još uvijek njegova istina.

Po završetku sv. mise slavlje je nastavljeno u samostanskoj blagovaonici. Sestra Željka Dramac, provincijska predstojnica je uime zajednice svima čestitala ovu veliku svetkovine Crkve i naslovnika Družbe.