Početna stranica » Franjevačke pučke misije u Tramošnici

Franjevačke pučke misije u Tramošnici

136 pregleda

U ratom protjeranim i uništenim župama Donja i Gornja Tramošnica s dvjestotinjak povratnika i vjernika, održane su Franjevačke pučke misije koje je vodio fra Damir Pavić.

Misije su otvorene i započele u srijedu navečer 17. studenog, zazivom Duha Svetoga, a završile su u nedjelju 21. studenog svetom misom u 9 sati u Donjoj Tramošnici i u 11 sati u Gornjoj Tramošnici. Program je započinjao jutarnjom misom s propovijedi u 8 sati u D. Tramošnici. U sklopu programa organizirani su posjeti samostanu sestara franjevki, pohod starijima u njihovim kućama, kao i posjet domu za starije osobe „Majka Tereza”. Za popodnevni program su bile rezervirane pobožnosti i večernja misa u župi Gospe od anđela u Gornjoj Tramošnici.

Fra Damir je vjernike Tramošnice pozvao na duhovnu i materijalnu obnovu, te odgovorniji život po vjeri. Posebno je naglasio važnost Euharistije, naglasio je spasenje i pobjedu ljubavi u znaku križa, te ulogu nebeske Majke Marije koja je posrednica Božje milosti u našem životu.

Na kraju Franjevačkih pučkih misija, na svetkovinu Krista Kralja svega stvorenoga, zahvalili smo Bogu za ove prelijepe milosne dane, proteklu liturgijsku godinu, kao i našem misionaru fra Damiru Paviću.

Neka nas sve Gospodin blagoslovi i čuva u ovim teškim vremenima, a našem misionaru po zagovoru sluge Božjega fra Lovre Milanovića podari zdravlja i što više misionarskog žara.