Početna stranica » Promocija knjiga fra Mile Babića

Promocija knjiga fra Mile Babića

129 pregleda

U utorak, 21. lipnja 2022. godine u amfiteatru Franjevačke teologije Sarajevo, održana je promocija knjiga „Diogenova sjena. Izabrani razgovori 1989 – 2019” i „Secundum loca et tempora. Ljudska egzistencija i dodirne teme.”, autora prof. dr. fra Mile Babića.

Promocija je započela glazbenom izvedbom zbora bogoslova Franjevačke teologije u Sarajevu, pod ravnanjem maestra fra Emanuela Josića, nakon čega je uslijedilo obraćanje fra Danimira Pezera, dekana Franjevačke teologije u Sarajevu i moderatora ovog događaja. Fra Danimir Pezer je prisutnima dao kratak uvod u važnost stvaralaštva fra Mile Babića te najavio goste koji su govorili o objavljenim knjigama.

Akademkinja Marina Katnić-Bakaršić, prof. dr. Asim Mujkić i pjesnik Mile Stojić predstavili su knjigu „Diogenova sjena. Izabrani razgovori 1989 – 2019” – zbirku intervjua i razgovora sa različitim medijima kroz koje je fra Mile Babić, u periodu od 30 godina, davao svoj komentar na društveno-političku scenu Bosne i Hercegovine. Naglasili su aktualnost tema kojima se autor bavi kao i postojanost njegovih stavova tijekom niza godina što je i omogućilo da se razgovori objave u formi knjige kao vrijedan književno-filozofski osvrt na vrijeme u kojem živimo.

Fra Janko Ćuro govorio je o knjizi „Secundum loca et tempora. Ljudska egzistencija i dodirne teme.” – djelu koje tematizira europske i svjetske aktualne probleme te ih promatra, opisuje i analizira s aspekta katoličke teologije i suvremene filozofije.

Završnu riječ na promociji dao je sam autor fra Mile Babić govoreći o crno-bijelom pogledu na svijet kao izvoru zla i jednoumlja podsjećajući sve prisutne da prostor njegovog promišljanja i pisanja jest upravo taj međuprostor crne i bijele iz kojeg progovara.

Nakladnik knjige „Diogenova sjena. Izabrani razgovori 1989 – 2019” je IKD „University Press – Magistrat izdanja” Sarajevo, a nakladnik knjige „Secundum loca et tempora. Ljudska egzistencija i dodirne teme.” FMC Svjetlo riječi Sarajevo.