Početna stranica » Projekt „FRAMA ZA AFRIKU” priveden kraju

Projekt „FRAMA ZA AFRIKU” priveden kraju

146 pregleda

Potaknuti misijskim organizacijama Srce za Afriku i Mali Dom, Nacionalno vijeće Frame BiH je početkom godine predstavilo novi projekt „FRAMA ZA AFRIKU”. Nekoliko mjeseci kasnije, projekt je priveden kraju.
Nacionalno vijeće Frame BiH ujedinilo je framaše širom Bosne i Hercegovine te je ulogu kumstva preuzelo čak 60 bratstava, izvijestila je mreža stranica FRAMA-OFS.

„Razmišljajući o životu sv. Franje, prva pomisao jest uvijek siromaštvo. Franjo se htio osiromašiti do kraja. Htio je da svatko ima više od njega. Hvala Bogu pa smo, tom mišlju vođeni, prepoznali bližnjega u potrebi. Uistinu nas je oduševila ideja da pomognemo baš onima za koje stalno čujemo, no rijetko se odazovemo. Sada smo bez imalo premišljanja proveli misao u djelo, jer kao što u Vječnom zaljubljeniku pronalazimo: ‘Nije dosta samo razmišljati, dolaziti do svijetlih spoznaja. To je nedovršeno djelo; što je u svijesti, mora u život.’ Kad je to djelo napokon oživjelo, oživjela je i radost u našim srcima znajući da smo učinili njihove živote barem malo sigurnijima i lakšima.
Bilo je čudesno ujediniti sjever i jug, istok i zapad da zajedničkim nastojanjem učinimo dobro. OD SRCA VAM SE ZAHVALJUJEMO!”, istaknuli su iz Nacionalnog vijeća Frame BiH u svojoj zahvalnici.