Početna stranica » Posljednja sjajna djela Kobea Bryanta

Posljednja sjajna djela Kobea Bryanta

214 pregleda

Nakon iznenadne smrti Kobea Bryanta i njegove 13-godišnje kćerke Gianne, u medijima i na društvenim mrežama mnogo se toga podijelilo o Bryantovom izvanrednom talentu i nagonu te motivacijskoj sili kojom je bio vođen na terenu čime je mnoge inspirirao.

Iako neki od njegovih zadnjih poteza na terenu nisu bili osobito polemizirani, neke od najvećih pohvala koje je dobio bile su upućene njemu kao osobi i kao ocu kakav je postao u zadnje vrijeme.

Započeo dan misom

Na dan njegove smrti, u nedjelju, mnoga izvješća navode kako je Bryant svoj dan započeo svetom misom u katoličkoj crkvi u okrugu Orange u Kaliforniji gdje je i inače redovito išao na svetu misu. Fra Davib Barnes na svome Twitter profilu podijelio je kako će Byantova predanost vjeri biti jak izvor utjehe onima koji ga oplakuju, ali i da će biti mnogima inspiracija da pođu na svetu misu.

„Bila sam jutros na misi u istoj crkvi u kojoj je bio i Kobe. Vidjela sam ga. Svima nam je teško što ga više nema među nama, ali sada ostaje jedino utjeha da je on volio Boga i da je s njim bio neposredno prije svoje smrti. Voljeti Boga znači imati nebo. Zato idi na misu! Ma idi na misu!”, napisala je na društvenim mrežama jedna od njegovih prijateljica.

Pjevačica Cristina Ballestero progovorila je o svom susretu s Bryantom tijekom mise u katedrali Svete Obitelji i na svom Instagram profilu objavila koliko je snažan utjecaj taj susret ostavio na nju: „Njegova najinspirativnija osobina bila je njegova odluka da se okrene vjeri u Boga, primi Božje milosrđe i postane bolji čovjek”, izjavila je.

Prijatelj i gospodin

Neposredno prije smrti, Bryant je tvitao svoga prijatelja, bivšega suigrača i štićenika, LeBrona Jamesa, koji je upravo bio premašio njegov rekord i postao drugi najbolji strijelac NBA lige postigavši 33 655 bodova u karijeri što je za 12 više od Bryanta.

U pravom sportskom stilu, Bryant je Jamesu napisao: „Nastavljamo još snažnije i odlučnije s igrom uz @KingJames. S ponosom na mog brata.” Ova gesta ne samo da pokazuje poštovanje i ljubaznost prema prijatelju i kolegi iz košarkaške ekipe, nego je i primjer svim sportašima, kao i ljubiteljima sporta kako se zapravo treba ponašati pravi šampion.

Očinska posvećenost i ljubav

Vožnja helikopterom u kojemu su bili Bryant i njegova kćerka bila je uobičajena – njih dvoje su se uputili prema Sportskoj akademiji Mamba čiji je on i osnivač. Bryantova supruga i Giannina mama Vanessa rekla je kako joj je jedina utjeha u ovoj tragediji činjenica da su njih dvoje umrli jedno pored drugoga radeći ono što vole i u čemu su uvijek bili zajedno, te da su i sada zajedno na drugom, sretnijem mjestu. Naše misli i molitve su ovih dana uz svih devet žrtava koliko ih je bilo u helikopteru neposredno prije tragedije.