Sastojci:
- 2 kg pačjeg mesa
- 10 dag margarina
- 10 dag mrkve
- 30 dag jabuka
- 1 žlica soli
- 1 naranča
- 1 limun
- 1 žlica meda
Priprema:
Patku, najbolje bi bilo domaću, dobro očistimo, operemo, obrišemo te posolimo iznutra i izvana. Jabuke operemo, očistimo i izrežemo na kocke, a tako i mrkvu, limun i naranču. Time napunimo patku kroz otvor i zatvorimo je čačkalicama. Patku stavimo u posudu za pečenje i polijemo uljem te dodamo 2 dcl hladne vode. Pečemo je pokrivenu aluminijskom folijom jedan sat na 200 ˚C. Kad je pečena, skinemo foliju i čačkalice, zatim izvadimo mrkvu i voće iz patke, pasiramo na cjedilo i dodamo umaku nastalom pri pečenju patke. Umaku dodamo med i prelijemo izrezano meso. Poslužimo vruće.
DOMAĆI MLINCI
Sastojci za tijesto:
- 50 dag glatkog brašna
- 2 dcl hladne vode
- 1 dcl bijelog vina
- 3 jaja
Priprema tijesta:
Od navedenih sastojaka zamijesimo glatko tijesto, pokrijemo ga vlažnom krpom te ostavimo da odstoji trideset minuta. Tijesto podijelimo na deset manjih dijelova, svaki razvaljamo na pobrašnjenoj podlozi natanko, debljine 2 mm. Mlince izrežemo na kvadrate, poslažemo u protvan i pečemo u vrućoj pećnici na 200 ˚C te gotove mlince stavljamo na krpu da se ohlade.
Sastojci za pripremu:
- 500 g mlinaca
- 15 dag margarina
- 1 žličica soli
- 1 žličica vegete
- 2 l vode
- 2 dcl ulja
Priprema:
U široku posudu ulijemo vodu i prokuhamo, dodamo: ulje, margarin, sol i vegetu. Mlince malo izlomimo i potopimo u začinjenu vodu. Vadimo ih u vatrostalnu zdjelu, prelijemo s malo ulja i stavimo u toplu pećnicu popeći deset minuta. Prije služenja prelijemo s tekućinom od pečenja i služimo vruće. Dobar tek!