Početna stranica » Pečena patka

Pečena patka

337 pregleda

One istančana gurmanskog ukusa recept sestre Anice zasigurno će razveseliti. Riječ je o pečenoj patki s domaćim mlincima. Odvojite svoje potrebno vrijeme, pripravite ovo slasno jelo i obradujte svoje najmilije. Dobar tek!

Sastojci:

 

  • 2 kg pačjeg mesa
  • 10 dag margarina
  • 10 dag mrkve
  • 30 dag jabuka
  • 1 žlica soli
  • 1 naranča
  • 1 limun
  • 1 žlica meda

Priprema:

Patku, najbolje bi bilo domaću, dobro očistimo, operemo, obrišemo te posolimo iznutra i izvana. Jabuke operemo, očistimo i izrežemo na kocke, a tako i mrkvu, limun i naranču. Time napunimo patku kroz otvor i zatvorimo je čačkalicama. Patku stavimo u posudu za pečenje i polijemo uljem te dodamo 2 dcl hladne vode. Pečemo je pokrivenu aluminijskom folijom jedan sat na 200 ˚C. Kad je pečena, skinemo foliju i čačkalice, zatim izvadimo mrkvu i voće iz patke, pasiramo na cjedilo i dodamo umaku nastalom pri pečenju patke. Umaku dodamo med i prelijemo izrezano meso. Poslužimo vruće.

DOMAĆI MLINCI

Sastojci za tijesto:

  • 50 dag glatkog brašna
  • 2 dcl hladne vode
  • 1 dcl bijelog vina
  • 3 jaja

Priprema tijesta:

Od navedenih sastojaka zamijesimo glatko tijesto, pokrijemo ga vlažnom krpom te ostavimo da odstoji trideset minuta. Tijesto podijelimo na deset manjih dijelova, svaki razvaljamo na pobrašnjenoj podlozi natanko, debljine 2 mm. Mlince izrežemo na kvadrate, poslažemo u protvan i pečemo u vrućoj pećnici na 200 ˚C te gotove mlince stavljamo na krpu da se ohlade.

Sastojci za pripremu:

  • 500 g mlinaca
  • 15 dag margarina
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica vegete
  • 2 l vode
  • 2 dcl ulja

Priprema:

U široku posudu ulijemo vodu i prokuhamo, dodamo: ulje, margarin, sol i vegetu. Mlince malo izlomimo i potopimo u začinjenu vodu. Vadimo ih u vatrostalnu zdjelu, prelijemo s malo ulja i stavimo u toplu pećnicu popeći deset minuta. Prije služenja prelijemo s tekućinom od pečenja i služimo vruće. Dobar tek!