Početna stranica » Ovo je veliki brat

Ovo je veliki brat

157 pregleda

Noah Aldrich, trinaestogodišnjak iz Idaha zadnjih nekoliko godina se priprema za sudjelovanje u lokalnom trialtonu za mlade. Ono što želi i svim snagama nastoji učiniti jest osigurati da mu se u natjecanju pridruži i njegov dvije godine mlađi brat Lucas. I uspio je.

Zahvaljujući svojoj čvrstoj kondiciji i nevjerojatnom srcu, Noah trči, vozi bicikl i pliva s mlađim bratom. Ovo sportsko postignuće iznimno je značajno za Lucasa koji se rodio s lisencefalijom – malformacijom mozga zbog čega nije mogao hodati, razgovarati i jesti.

Dinamični dvojac, Noah i Lucas, ubrzo postaju veterani u sportu, a može ih se pratiti i na Facebook stranici – Noah i Lucas Aldrich – braća Triatlon, na kojoj su detaljno opisana njihova nastojanja.

Na mnogim fotografijama i videozapisima vidimo Noaha kako pliva u bazenu ili jezeru dok brata povlači u malom čamcu ili vozi bicikl zajedno s bratom u sjedalu iza njega. Njih dvojica odlučili su proživjeti svoje živote unatoč Lucasovoj invalidnosti i, kako kaže Noah, ne moram ja pobijediti u natjecanju jer sam već pobijedio. Moj brat je samnom, a to je moja najveća pobjeda. Njihova priča pokazuje krajnju radost i sreću života u kojem se može uživati bez obzira na invalidnost koju je imalo Lucas. To nije nikakva prepreka, nego samo dokaz da je snaga volje jača od svih životnih nedaća.