Početna stranica » Održana 4. likovna kolonija u Donjoj Tramošnici

Održana 4. likovna kolonija u Donjoj Tramošnici

133 pregleda

4. Međunarodna likovna kolonija i večeri proze i poezije „Fra Lovro” u Donjoj Tramošnici, održana je od 10. do 13. studenoga 2022.

Uz tradicionalno održavanje kolonije, ove godine obilježen je i pedeseti jubilej Župe sv. Ivana Krstitelja u Donjoj Tramošnici te su za ovu priliku pozvani brojni umjetnici koji su proteklog vikenda zajedno radili kako bi u župu i čašćenje Sluge Božjega fra Lovre Milanovića utkali i dio sebe, svoje umjetnosti i svoga talenta.

U koloniji je sudjelovalo 20 osoba, a njihovim zalaganjem, župa je obogaćena s četrdesetak novih djela, razne tematike – od mrtve prirode, franjevačkih motiva pa sve do fra Lovrinog stradanja i palme mučeništva.

Osim radnog dijela, program kolonije je sadržavao i molitveni i edukativni dio kroz koji su se umjetnici i gosti upoznali s okolnim župama te su hodočastili na fra Lovrino groblje  gdje su zajedno molili za mir u svijetu i da rata ne bude, više nikada i nigdje!

Sudionici su posjetili i atelje i ljevaonicu umjetnina Antuna Jurkića gdje su prisustvovali lijevanju kipa kralja Tvrtka po modelu akademskog kipara Stjepe Gavrića.

Četvrta međunarodna likovna kolonija završena je u nedjelju sv. misom i molitvom uz iskrenu zahvalnost umjetnicima na trudu, naporu i lijepim umjetničkim djelima koja će obogatiti župnu galeriju te, uz izložbe po župama, pomoći fra Lovrino proglašenje blaženim i svetim.

Na ovogodišnjoj koloniji su sudjelovali: 

1. Vinko Lamešić – voditelj, Tuzla

2. Anto Jurkić, Tramošnica

3. S. Božena Gagulić, Tramošnica

4. Jure Semren, Livno

5. Ilija Blažanović, Zagreb

6. Slavko Blažanović, Zagreb

7. Marko Živković, Osijek

8. Marela Jerkić, Mostar

9. Zvonimir Perak, Ivankovo

10. Gabriela Perak, Ivankovo

11. Maja Perak, Ivankovo

12. Mirsada Masal, Sarajevo

13. Marko Pejić, Tolisa

14. Snježana Mutapčić, Sarajevo

15. Snježana Đelmić, Ploče

16. Ratko Jolić Srebrenica,

17. Jasna Bošković, Zvornik

18. Ilonka Jasak, Sarajevo

19. Vladimir-Vlatko Blažanović, Zagreb

20. Fra Pero Oršolić, Tolisa