Početna stranica » Održan XVI. Sportski susret Frame Bosne Srebrene

Održan XVI. Sportski susret Frame Bosne Srebrene

173 pregleda

U subotu 15. listopada 2022. godine održan je XVI. Sportski susret Frame Bosne Srebrene, pod geslom „Sve mogu u Onome koji me jača.” (Fil 4,13). Frama Visoko je još jednu godinu zaredom bila domaćin ovog velikog susreta. Na susretu se okupilo preko 600 framaša iz 25 mjesnih bratstava.
Framaši su u ranim jutarnjim satima stigli u dvoranu Franjevačke klasične gimnazije. Program je započeo svetom misom koju je predvodio fra Ivan Stanić, duhovni asistent Frame Tolisa i zamjenik područnog duhovnog asistenta. Svojim pjevanjem misu je uveličao „Profetes”, bend Frame Kiseljak. Na koncu misnog slavlja framaše je pozdravio i usmjerio fra Antonio Baketarić, duhovni asistent Frame Bosne Srebrene.
Nakon mise imali smo zajednički ručak, a potom su se svi sudionici uputili na igralište, gdje su napravili milenijsku fotografiju. Područna predsjednica Leona Barešić istaknula je da je sretna što su se framaši u tako velikom broju okupili u franjevačkom i sportskom duhu, te je „XVI. Sportski susret Frame” proglasila otvorenim.
Dečki su se natjecali u nogometu, a djevojke u odbojci. Među najboljima u nogometu izdvojili su se: Frama Jajce (1. mjesto), Frama Kreševo (2. mjesto) i Frama Gračac (3. mjesto). U odbojci prvo mjesto zauzela je Frama Uskoplje, na drugom mjestu našla se Frama Busovača a na trećem Frama Kreševo.
Najboljim igračima proglašeni su Luka Čelan (najbolji nogometaš – Frama Kreševo), Marina Blažević (najbolja odbojkašica – Frama Busovača) i Toni Ladan (najbolji golman – Frama Jajce). Dodijeljena je diploma za najbolje navijače, koju je ove godine zasluženo odnijela Frama Kreševo.
Odigrane su i dvije revijalne utakmice u nogometu i odbojci. Sastav ekipa činili su po jedan framaš i jedna framašica iz svakog mjesnog bratstva. Te dvije utakmice pokazale su da cilj nije igrati jedni protiv drugih, nego jedni s drugima.