Početna stranica » Novi izgled mrežne stranice Franjevačkog medijskog centra Svjetlo riječi

Novi izgled mrežne stranice Franjevačkog medijskog centra Svjetlo riječi

373 pregleda

Franjevački medijski centar Svjetlo riječi već četrdeset godina, kroz izdavaštvo knjiga, mjesečnik Svjetlo riječi, radijske i video emisije, stvara i nudi sadržaj koji se bavi pitanjima vjere, društva i kulture, a sve navedeno objedinjuje u sadržaju svoje mrežne stranice

Fra Marko Ešegović, u svom tekstu napisanom povodom 40. obljetnice Svjetla riječi osvrće se na prve napore uredništva Svjetla riječi da suvremenim tehnologijama dopre do čitatelja: „Od veljače 1996. Svjetlo riječi se širi i na internetski svijet. Naime, pojedini tekstovi iz revije mogli su se naći i na internetskoj stranici: http://users-aol.com/rima/bosfra/indeks.htm (Fra Zdravko Kujundžija: ‘Internet, mogućnosti i obećanja’, str. 11.). Godinu dana poslije, u svibanjskom broju za 1998. godinu, pored standardne adrese uredništva s ulicom, kućnim brojem, brojevima telefona i faksa, prvi put se pojavljuje i elektronička adresa: [email protected]. Travanj 1999. godine donosi još jednu iznimno važnu novinu. Naime, na samoj naslovnoj stranici istaknuta je internetska adresa lista: http://www.svjetlorijeci.com. U istom broju, u tekstu pod naslovom Svjetlo riječi na internetu (str. 31.) čitateljima koji koriste internet preporučuje se da posjete ovu mrežnu stranicu jer se na njoj ‘nalazi zbirka odabranih tekstova iz svakoga broja, katalog naših izdanja, arhiva starih brojeva, zanimljivi linkovi, a čitatelji nam mogu slati dopise ili se pretplatiti na naš list’.”

Mrežna stranica Franjevačkog medijskog centra Svjetlo riječi, ne samo da je aktivna i danas, već i svoj izgled redovito prilagođava suvremenim trendovima, a sve u svrhu što preglednijeg i funkcionalnijeg pristupa bogatom sadržaju koji nudi. Vodeći se istim ciljem, ovaj mjesec pokrenuta je unaprijeđena verzija ove mrežne stranice, koja svim zainteresiranim čitateljima kroz poboljšano iskustvo čitanja i pretrage i dalje nudi: sadržaje vezane za kulturu naših ljudi i krajeva; razgovore s ljudima različitih zanimanja, mišljenja i vjerovanja; predstavljanja različitih krajeva Bosne i Hercegovine, njihove kulture i baštine; pregled tema iz povijesti, zdravlja, kulinarstva, obiteljskog života, ekologije kao i pristup multimedijalnim sadržajima, web knjižari Svjetlo riječi i digitalnom izdanju revije Svjetlo riječi za pretplatnike.

U želji da na ovaj način olakšamo pristup pisanoj riječi te da kroz tekstove koje dijelimo sa čitateljima što snažnije širimo svjetlo, nastavljamo objavljivati sadržaj u novom ruhu i zahvaljujemo svim pratiteljima na poticaju za daljnji rad.