Početna stranica » Nagrada za spašeni život

Nagrada za spašeni život

109 pregleda

Izvršavajući svoju dužnost ovaj devetogodišnjak je spasio život djeteta koje je bilo na putu prema vrtiću.

Arnez Logan možda ima samo devet godina, ali je proglašen herojem. Zapravo, svojim herojskim djelom nije spasio samo djetetov život, nego ga je ono učinilo jednim od četvero djece u cijeloj zemlji koje je primilo takvo priznanje. Već u prvom tjednu izvršavajući dužnost mlađega policajca, Logan je ugledao maloga dječaka kako trči prema vrlo prometnoj cesti. Posegnuvši da ga povuče natrag na pločnik, Logan je spriječio sigurnu tragediju.

Naime, Logan se pridružio programu sigurnosne patrole pod vodstvom policajca Duquesnea Lonza Boycea. Dok je spašavao dječakov život u ušima ovoga devetogodišnjaka odzvanjale su poticajne riječi policajca Boycea što je obajvio na kidsburgh.org napisavši: „Učio me je da uvijek budem na dužnosti i na raspolaganju drugim ljudima.”

Logan je dobio nagradu na skupu u svojoj osnovnoj školi tijekom kojega je policajac Boyce rekao kako svako dijete može postati heroj slijedeći ovu formu: „Ponavljaj često – bit ću odlučan, naporno ću raditi, uspjet ću.” Logan je očito primio ove riječi u svoje srce i dokazao da heroji ne moraju nositi prepoznatljive uniforme i biti odrasli ljudi. Heroj možeš postati svaki dan pomagajući i brinući se za ljude u svome okruženju. Čak i ako si dijete.