Početna stranica » Na Dan žena napadnute crkve

Na Dan žena napadnute crkve

119 pregleda

Dvije katoličke crkve na području nadbiskupije Madrid napadnute su na Međunarodni dan žena. Na fasadama crkve ispisani su grafiti koji se zalažu za prava žena na abortus i slično. Vandalskim činom napadnute su crkva Duha Svetoga (Espíritu Santo) u sjevernom dijelu Madrida i crkva sv. Kristofora, nedaleko od međunarodnoga aerodroma Barajas.

Natpisi su sadržavali i feminističke simbole i blasfemične poruke, pa je stoga Nadbiskupija Madrid izdala priopćenje, u kojem se navodi kako je ovo bio napad na baštinu vjernika. „Nadbiskupija Madrid izražava žaljenje i snažno osuđuje ove čine koji su napad na društvenu koheziju. (…) Istinska ravnopravnost utemeljena je na poštivanju svih ljudi i njihovih uvjerenja”, prenosi Catholic Herald.

Sudeći prema natpisima na crkvama, iza ovog napada na crkve stoji skupina Comision 8M, koja okuplja oko 400 pripadnika različitih feminističkih udruženja. Među grafitima moglo se pročitati: „Da abortusu“, „Sklonite krunice iz naših jajnika“ i slične poruke, kojima aktivisti traže legalizaciju abortusa do mjere da zahvati ubijanja nerođene djece postanu besplatni.