Početna stranica » Lopov vratio ukradeni novac

Lopov vratio ukradeni novac

146 pregleda

Lopovi su nedavno ukrali 3.750 EUR iz crkvene kase u Italiji. Novac je bio namijenjen siromašnoj djeci u Brazilu. Očito je lopove zapekla savjest...

Pokajani lopovi s juga Italije vratili su novac koji su ukrali iz crkvene kasice za dobrotvorne svrhe, konkretno za jedan brazilski dječji dom. Skupilo se ravno 3.750 EUR, kao pomoć za djecu u Brazilu i to u jednoj seoskoj crkvi kod mjesta Montoro Inferiore, oko 50 km istočno od Napulja. O tomu su u ponedjeljak izvijestile novine Il Giornale na svojoj internetskoj stranici.

Po tom izvještaju počinitelji razbojništva osvijestili su se nakon nekoliko dana. Dok je mjesni župnik bio u crkvi, netko mu je u auto ubacio kuvertu s točnim iznosom ukradenoga novca. Odlučeno je da će novac biti poslan franjevcima u brazilsku federalnu jedinicu Mato Grosso, jednu od najrjeđe naseljenih područja Brazila.

Mještanima sela nije jasno što je natjeralo lopove da novac vrate – grižnja savjesti ili rad policije. Naime, policijsku istragu zatražio je mjesni župnik. Slično razbojništvo dogodilo se ranije u susjednoj seoskoj zajednici Figlioli.