Početna stranica » Lažne Biblije i Evanđelja distribuirane u Egipat

Lažne Biblije i Evanđelja distribuirane u Egipat

135 pregleda

Uzbunu su pokrenule vlasti koptske katoličke i pravoslavne Crkve.

Na pojedinim mjestima u Egiptu su se besplatno dijelile knjige čiji se naslovi odnose na Evanđelja ili Stari zavjet, a čiji je sadržaj nespojiv s kršćanskom vjerom. To su „mistična” tumačenja koja omalovažavaju biblijske tekstove, ali koja se predstavljaju kako „autentične” verzije „apostolskoga nauka”.

Otac Boutros Halim, glasnogovornik Koptske pravoslavne crkve izjavio je kako širenje tih varljivih djela nastoji privući čitatelje naslovima poput „Autentično Kristovo evanđelje” i zatražio od vlasti da istraže ovaj pokušaj zbunjivanja vjernika i stvaranja društvene napetosti, a vjernike je potaknuo da provjere jesu li njihove biblije tiskali i distribuirali ovlašteni izdavači.

Koptski katolički biskup Hani Bakhoum Kiroulos iz Koptske katoličke crkve izdao je slična upozorenja koja su također imala odjeka na službenim informativnim stranicama Svete Stolice.

Nažalost, širom svijeta se nalaze pojedinci i organizacije koje ovakvim i sličnim metodama nastoje privući vjernike, a u stvarnosti pripadaju sektama koje nemaju nikakve veze s kršćanstvom. Stoga bi i svećenici i vjernici trebali obratiti pozornost na autentičnost onoga što čitaju i slušaju te upozoriti vjernike kada prepoznaju nerede i manipulacije.