Početna stranica » Seminar za voditelje crkvenih zborova

Seminar za voditelje crkvenih zborova

202 pregleda

„Svi oni, kojima je Krist naš Gospodin povjerio zadaću, da čuvaju i dijele bogatstvo njegove Crkve, moraju brižljivo sačuvati dragocjeno blago svetog gregorijanskog pjevanja i učiniti, da kršćanski puk obilno u njemu sudjeluje” (Pio XII: „Musicae sacrae disciplina” t.20.)

 

Poziv na seminar za voditelje crkvenih zborova

(18.09-20.09.2020. godine)

Poštovani voditelji crkvenih zborova, kao profesor glazbe na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu i kao dugogodišnji voditelj i dirigent raznih zborova diljem Bosne i Hercegovine, promatrajući stanje na terenu, uočio sam veliku potrebu za organiziranjem seminara za voditelje crkvenih zborova. Naime, na našim župama crkvene ansamble vode ljudi kojima bi dobrodošla kvalitetna pouka iz liturgijskoga crkvenoga pjevanja. Kako bismo nadišli te zajednički pokušali otkloniti određene poteškoće u radu, načinu i pristupu vođenja crkvenih zborova, na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu u terminu od 18.09. do 20.09. organizirat će se dvodnevni seminar za sve one koji se bave crkvenom glazbom.

Teme koje će biti obrađivanje tijekom predavanja i radionica su:

  1. Praktični rad s ansamblom
  2. Upjevavanje, intonacija, fraza
  3. Liturgijsko sviranje
  4. Gregorijanski liturgijski napjevi
  5. Liturgijski pristup odabira kompozicija za misno slavlje

Predavači koji će biti angažirani su:

  • Red. prof. mr. art. Jasenka Ostojić (redovna profesorica na Odsjeku za dirigiranje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i gostujući profesor na Odsjeku za dirigiranje na Muzičkoj akademiji u Sarajevu)
  • Doc. mr. art. Ruža s. Domagoja Ljubičić (profesorica na Institutu za crkvenu Glazbu u Zagrebu)
  • Prof. fra Emanuel Josić (profesor glazbe na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu)

Kotizacija za prisustvo na seminaru iznosi 30 KM. Prijave poslati najkasnije do 08.09.2020. godine na e-mail: [email protected] ili na broj telefona: +387 63 628 460

Pax et bonum!

Fra Emanuel Josić