Početna stranica » Kardinal varalica posjetio sjever Bavarske

Kardinal varalica posjetio sjever Bavarske

130 pregleda

Jedan 71-godišnjak predstavio se nedavno kao kardinal iz Kube na proputovanju te je unajmio jedan apartman u gradu Lichtenfelsu na sjeveru njemačke savezne pokrajine Bavarske. Navodno je htio ostati samo jednu noć, ali je potom odlučio ostati do kraja mjeseca svibnja. Stanodavkinja je pomislila da je priča malo čudna te je podnijela prijavu policiji. Naime, nakon temeljitoga istraživanja interneta, gospođa je doznala da je i ranije „krivi kardinal“ znao boraviti u nekom stanu i pobjeći prije izmirenja dugovanja najamnine.

Kad su došli policajci, muškarac odjeven u crkvenu odjeću pripovjedio je određene događaje i priče čiju se istinitost prema navodima policije nikako nije mogla potvrditi. Odjeća koju je imao na sebi zaplijenjena je istoga dana. Do toga trenutka stanarina nije bila izmirena. Konačno, protiv muškarca podnesena je krivična prijava, a doznalo se da je od ranije poznat policiji po sličnim pothvatima.

Kako izvještava katolički mrežni portal katholisch.de, prije pet godina isti je muškarac zbog zlouporabe titule bio osuđen na 3000 EUR kazne. Tada se predstavljao kao brazilski kardinal Odilo Scherer. Uglavnom je posjećivao mjesta na jugu Njemačke, a između ostaloga krao je predmete iz crkava, ispovijedao je i čak slavio mise.