Početna stranica » Kardinal Puljić proslavio 75. rođendan

Kardinal Puljić proslavio 75. rođendan

141 pregleda

Na blagdan Male Gospe, 8. rujna, u večernjim satima u svojoj je rezidenciji vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić, uz nazočnost 50-ak svećenika, redovnika i redovnica koji djeluju u Sarajevu, proslavio je svoj 75. rođendan.

Među čestitarima su bili nadbiskup koadjutor vrhbosanski mons. Tomo Vukšić, apostolski nuncij u BiH mons. Luigi Pezzuto, generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije mons. Slađan Ćosić, te provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić.

Nakon što je kardinal predmolio molitvu Anđeo Gospodnji, svojim se gostima obratio prigodnim riječima kroz koje je izrekao zahvalu Bogu na daru života i svemu čime ga je obdario svih ovih godina.

U ime okupljenih prigodnu je čestitku izrekao i generalni vikar Ćosić: „Prije točno 75 godina u Priječanima pored Banje Luke donijeli ste radost svojoj obitelji. Danas, 75 godina poslije, opet u obiteljskom okruženju među svećenicima, redovnicima i redovnicama proslavljamo Vaš rođendan“, kazao je između ostaloga mons. Slađan te zaključio da je Bog taj koji određuje koliko ćemo ostati na ovome svijetu, a da je Papa taj koji donosi odluku koliko će još kardinal Vinko upravljati nadbiskupijom. Ujedno mu je zaželio dobro zdravlje i Božji blagoslov.

Uslijedilo je prigodno druženje, a nije izostala niti pjesma kao ni rođendanska torta koju su slavljeniku darovale sestre karmelićanke sa Stupa, donosi portal nedjelja.ba.