Početna stranica » Kada je Bog stvarao ženu – tebe je imao na umu

Kada je Bog stvarao ženu – tebe je imao na umu

138 pregleda

U tebe je utkao nježnost, blagost, osjećaj za drugoga čovjeka – onoga koji je potreban ljubavi. One majčinske, koju samo žena može pružiti. On te stvorio da brineš, da budeš čuvarica svega što je dobro, ispravno i lijepo. Da nosiš život pod svojim srcem i da ga vlastitim životom braniš.

Ti si Ljepota. Ti si Mudrost. Ti si Jakost. Ti si Ljubav.

U tebi prebiva Duh Sveti i po tebi donosi ovome svijetu radost i nadu. On je u tvom osmijehu koji poklanjaš strancu u tramvaju. On je u tvom suosjećajnom pogledu kojim miluješ onog prosjaka na uglu. On je u pokretu tvoje ruke kojom grliš maleno dijete koje ti trči u susret. On je u tvom srcu kada prepuštaš mjesto u tramvaju onoj mrzovoljnoj starici. On je u tebi uvijek. On prebiva u otmjenosti tvoje duše i poziva druge na ljubav.

Ti si ljubljena. Ti si najljubljenije stvorenje na svijetu. I stoga, što si ljubljena, možeš ljubiti.

Tu se krije tvoja snaga. Tvoj je izvor Njegova ljubav.

Osjeti je. Dotakni je. Zavapi. Primi je. Ne daj je. Voli je. Zahvali joj. Daruj je. Svakome.

Svakoj od nas netko bi trebao ovo šapnuti na uho. Ujutro kad si snena i raščupana. Kad krećeš u novi dan. Baš onda kad stojiš pred krcatim ormarom i ne znaš što ćeš obući. Kad brojiš kalorije već pri prvom obroku. Jer nemaš savršeno utegnut trbuh. Jer imaš malo preširoke bokove. Reći ću ti u čemu je tajna. Žena kakvom ju je Bog zamislio – a to si ti – zaodjevena je snagom i dostojanstvom. Ona se smije bez straha. Bez straha od drugih. Njoj ne treba ničija etiketa. Nju je stvorio Bog, s ljubavlju. I zato je savršena.

Ta žena si ti. Ti koja ovo čitaš.

Dopusti da ono što nosiš u srcu, ali i ono što nosiš na sebi, izvana, uvijek krije u sebi tu snagu i dostojanstvo. Svijest da si ljubljena. Dar da možeš ljubiti.

Nosi sjaj u očima. Osmijeh na usnama. Ruke raširene za zagrljaj. Radost u srcu. Ljubav drugima.

Kada sljedeći put staneš pred ogledalo, pročitaj ovo. Dopusti trncima da te prođu. Dopusti ljubavi da te prožme. A onda, pogledaj ponovno u svoj ormar. I pokušaj pronaći kombinaciju koja će te podsjećati na ove riječi čitav dan. Neka ona odražava dostojanstvo, snagu i ljubav.

Sada ponovno stani pred ogledalo, gledaj ga i slušaj me kako ti govorim:

Kada je Bog stvarao ženu, tebe je imao na umu.

Molim te, nosi to u srcu uvijek. I pomozi drugima da to prepoznaju. Podsjeti ih na ljubav koja nas je stvorila i koja nas pokreće. Budi im svjetlo. Budi radost. Budi nježnost. Budi nada. Budi žena.