Početna stranica » Glazba je ozbiljan dio mene

Glazba je ozbiljan dio mene

155 pregleda

Poznatog glazbenika Željka Bebeka pitali smo o glazbi, životnim vrijednostima, vjeri, obitelji...

Što Vam glazba znači i na koji način je utjecala na Vas?

Od sanjarenja i maštanja u ranoj mladosti, shvatio sam da me glazba ispunjava na poseban način i potpuno joj se posvetio. Nije moralo ispasti ovako, ali na moju sreću okupirala me i dala priliku da se u životu dokažem. Nisam morao izabrati rock & roll, ali se emocije dožive i prenose i na moj način.

Zbog čega nikad niste odustali od glazbe?       

Svaka osoba ima svoj put posut ružama, ali i trnjem. Uvijek se sretneš s dilemom kuda, kada i zašto? Ipak sam donosio dobre odluke. Nisam nikada pomišljao odustati, to je za slabe.

Možemo li zaključiti kako sve ono što volimo zahtijeva i veliku žrtvu?

Kada sam shvatio da je glazba ozbiljan dio mene, bilo mi je jasno da moram postati dio glazbenoga svijeta, koliko god da to košta. Ništa mi više nije bila žrtva, bio sam i ostao neraskidivo vezan.

Poznate osobe konstantna su medijska meta priča, fotografija i tračeva. Predstavlja li Vam to pritisak i kako se nosite s time?

Zaista nije lako napraviti dobar odnos s medijima, a puno toga u show businessu podložno je raznim reagiranjima. Ipak mislim da je korist obostrana, i mi i mediji živimo od publike, pa nije loše kada se ostvari „dobar glas”.

Uz glazbenu karijeru nerijetko se vežu droga i alkohol. Kakvo je Vaše iskustvo u vezi s tim?

Put je ponekad trnovit, a ponekad posut cvijećem. Ali nije to privilegija samo glazbenika. U svakom uspjehu pokazuju se i pukotine, pa poroci ravnopravno pripadaju svima, i neuspješnima i jako uspješnima. To su ratovi koje moraš dobiti ako želiš sreću sebi i onima oko sebe.

Najčešće slava ljudima izmijeni redoslijed životnih vrijednosti. Kako ste Vi složili svoje životne vrijednosti i jesu li one oduvijek imale takav redoslijed?

Puno toga u životu moraš posložiti sam i o tome puno toga i ovisi. Osnovne vrijednosti dobiješ u obitelji, ali i od onih kojima te za odgoj, u najboljoj vjeri, prepuste u ranoj mladosti. Oni ti usade crte koje ćeš zauvijek nositi u sebi. I u dobru i u zlu.

Imate li vremena za ono što volite?

Glazba me nikada nije ometala toliko da ne bih imao vrijeme za obitelj, prijatelje i za sebe.

Koliku i kakvu ulogu ima vjera u Vašem životu?

I dnevno i tjedno, zajedno s obitelji prakticiram obnovu vrijednosti koje nosim iz rane mladosti.

Koji Vam je omiljeni svetac?

Sveti Franjo!

Kakav je Vaš pogled na život s ovoga stajališta sada? Postoji li nešto u Vašoj mladosti što biste promijenili?

Puno toga bih volio da je bilo drukčije, ali nije bilo u mojoj moći. A isto bih sigurno nešto mijenjao i u svojim odlukama. Ali to držim za sebe.

Jeste li sretan čovjek? Što za Vas znači imati ispunjen život?

Što sam stariji čini mi se da nisam ni izdaleka činio koliko sam trebao i mogao, ali sam zahvalan, skroman i zato sretan. Ispunjen sam onoliko koliko sreće donesem onima oko sebe.