Početna stranica » Duhovska međunarodna misa

Duhovska međunarodna misa

785 pregleda

U euharistijskom slavlju sudjelovalo je četrnaest različitih narodnosti i svatko je dobio priliku navijestiti Riječ Božju na svome materinskom jeziku

„Svi smo braća i sestre, djeca trojedinog Boga!” ovogodišnje je geslo međunarodne mise održane na Duhove, 28. svibnja 2023. godine, u crkvi svetog Petra i Pavla u Eschweileru, filijali Hrvatske katoličke misije Aachen.

Na dan Pedesetnice, apostoli ispunjeni Duhom Svetim započinju navještaj Evanđelja, kojeg jasno razumiju ljudi svih narodnosti i jezika. Duhovi su blagdan međunarodnog razumijevanja. S tim ciljem organizirano je i ovogodišnje euharistijsko slavlje na kojemu je sudjelovalo čak 14 različitih narodnosti, te je svatko dobio priliku navijestiti Riječ Božju na svome materinskom jeziku! Tako je i naša Hrvatska katolička zajednica iz Aachena navijestila Riječ Božju na hrvatskom jeziku, a poslije mise ispred crkve predstavili smo se folklornom izvedbom.

Folklorna skupina „Vrhbosna” HKM Aachen, sudjelovala je po drugi put na međunarodnom misnom slavlju. Nakon međunarodne mise, folklorna skupina sudjelovala je i na misnom slavlju u crkvi Svetog Križa u Aachenu.

Fotografije: Karmela Barić i Ivana Oršolić